A sokat megélt 38 és fél éves valamint a szintén korábban bizonyító 30 éves találkozója a Roland Garros selejtezőjében, ami pár éve még igazi csemege párosításnak, él teniszt magában hordozó összecsapásnak számított volna.

Mostanra azonban sok minden változott, az idő vasfoga, a pandémia okozta megállás, gyermek áldások, szabták keresztül kasul mindkét játékos életét. A hispán Fernando Verdascoról és a bosnyák Damir Dzumhurról van szó.

Verdasco játéka 2020 -ban és 21 -ben is akadozott, ám az idei szezonban már voltak biztató jelek, a játékában előremutató tényezők. Estorilban, igaz, hogy csupán Lucky Loserként, de negyeddöntőzött. Olyan skalpokat is begyűjtött, mint Pablo Cuevasé vagy Hugo Gaston. A jó öreg spanyol egy-egy meccsekre még mindig össze tudja szedni magát, de utána fizikailag már kevésbé tudja regenerálni a testét, nem hiába közelít a 39. életévéhez.

Damir Dzumhur azonban még jobban mocsárba ragadt, ráadásul több sérülés is hátráltatta, legutóbb például Mauthausenben a Valkusz Máté elleni fellépésén kellett idő előtt bedobnia 2:5 -nél a törölközőt. Az idei salak szezonban nagyon kevés biztató jelet fedezhettünk fel nála, Belgrádban Monteirotól, Münchenben Leheckatól kapott ki, míg Mauthausenről már ejtettünk szót.

Eddigi két találkozójukat ugyan a boszniai nyerte könnyedén, de akkor ő ült fent a lovon, míg most mondhatni le esett róla és csak keresi a nyereg alját. Verdasco jóval biztatóbb játékkal rendelkezik jelen pillanatban, ráadásul az említett sérülés sem néz ki a bosnyák oldalán. Azt mondom most Verdasco elkaphatja a gyengébben szereplő Dzumhurt és még talán egy nagyobbat alkothat talán az utolsó? Roland Garrosán.

Verdasco, Fernando - Dzumhur, Damir: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp