Az Adamstown Rosebud előző fordulós FFA Kupás szereplése után megfogadtam, hogy bárkivel játszanak, veretem.

Pocsék szezonja van az Adamstownnak, a bajnokságban nyolc mérkőzésből nyolcat elvesztettek és az utolsó helyen állnak. A csapat nem is akármilyen vereségeket szedett össze idáig, három alkalommal is hatot kaptak, de volt olyan mérkőzésük is, amikor mindössze egyet.

Nem tudom, hogy mi az oka az idei nagyon gyenge szereplésüknek, bár ahogy nézegettem ők a bajnokság leggyengébb együttese kb. Minden alkalommal az utolsó vagy az utolsó előtti helyen végeznek, igaz ennyire rosszul szerintem még nem kezdtek. Nagy talány, hogy mimor állnak meg a lejtőn, már ha egyáltalán megállnak ebben a szezonban.

A Lake Macquarie a mérkőzést megelőzően mindössze öt fordulón van túl, míg a listavezető Charlestown már kilencen. Nagyon kevés gólt rúg a vendég együttes, öt forduló alatt hét alkalommal talált az ellenfelek hálójába, míg kilencet kapott. Ha a hiányzó mérkőzéseiket lejátszák, akkor stabilizálhatják helyüket a középmezőnyben, de szerintem ennyi nekik a max.

Ma kupamérkőzésen is összecsapnak a hétvégi bajnoki után. Akkor ugyanilyen párosítás mellett 1-2 lett a vége, úgy, hogy 1-0-ra a Rosebud vezetett. Onnan fordított a Lake Macquarie, azonban a 90.percben még volt sansza a hazai együttesnek az egyenlítésre. Az egész szezon leírható azzal a kihagyott büntetővel, hiszen így továbbra is pont nélkül állnak, ráadásul ismét egy peches utolsó pillanatokbéli pontvesztés.

Az előző fordulós ellenfelük, a Mayfield valósággal sokkolta őket azzal, hogy az 50.percben egyenlítettek. Végig súlytalan volt az Adamstown, hiába focizta le őket a csapat, semmit nem értek el vele, hosszabbítás lett a vége.

Ma sokkal nehezebb ellenfele lesz az Adamstown Rosebud csapatának, vélhetően itt a vége számukra. Azonban félek attól, hogy kupamérkőzés lévén benne van egy kisebb hazai 'csoda', így biztosra megyek, ha esetleg 2-2 lenne a vége. A hazaiak gyenge szezonja után azt gondolom, hogy a vendégek fognak továbbjutni, de hogy rúgni fognak kettőt, abban biztos vagyok.

Adamstown Rosebud - Lake Macquarie City FC: Lake Macquarie City FC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp