A Chelsea és a Leicester City meccse nem bír nagy téttel. A Chelsea-nek mondjuk a dobogó lehet cél, ahhoz pedig még pont kell, a Leicester City számára aztán tényleg mindegy, hogy mi lesz a vége a hátra lévő meccseknek, de azért a 9. hely jobban néz ki, mintha mondjuk süllyedne még 2-3 pozíciót, amire van sansz.

Lényeg a lényeg, inkább a presztízs a tét, a Chelsea szeretné a dobogót, a Leicester City meg maradna a felső házban. De ennyi.

Lehet focizni, és a kérdés ilyenkor, hogy melyik csapat akar játszani egyáltalán. A Chelsea és a Leicester is csalódott lehet picit, előbbi az elbukott FA Cup finálé miatt, a Leicester pedig majdnem beverekedte magát a Konferencia Liga döntőjébe, de a küszöbben megbotlott.

A Rókák most elmennek Londonba, aztán a hétvégén a S'oton elleni hazai bajnokival zárják az idényt. A csütörtöki találkozón a várható kezdő elég acélosnak tűnik, mindenki a fedélzeten, Maddison, Vardy, Albrighton és Barnes is játszik a kreatív zónában. A londoniaknál az életjeleket mutató Lukaku kezdhet kilencesben, mögötte Mount és Ziyech, lesz ott erő és finesz egyaránt.

Mindkét együttes hozott mostanában korrekt, nézhető találkozókat. A Chelsea a Real Madrid ellen is két igencsak jó mérkőzést játszott, a nagy tét ellenére nyílt találkozókat, aztán az Arsenal elleni 4-2 is remek kis összecsapás volt, nyílt, szórakoztató foci helyzetekkel, gólokkal. És persze aki visszaemlékszik, az rávágja, hogy hibákkal, mindkét védelem kapitális bakikat vétet. Tegnap az EL-döntőben is láttuk a belső védőket, volt 3-4 olyan őrült hiba, amikor az edzők egy másodperc alatt évet/éveket öregednek. Hiába na, idény vége, nincs erő, nincs koncentráció, sokszor fegyelem sem, és ha még olyan nagy tét sincs, simán lesznek itt hibák. A londoniaknél is pl. Sarr a kezdőben lehet, de a most nem pályára lépő Christensent is láttuk őrült hibát elkövetni talán pont épp az Arsenal elleni derbin. Szerintem nem fognak óvatoskodni, simán várok gólt, de inkább gólokat félidőig.

Chelsea - Leicester City: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp