Jön az utolsó forduló utolsó játéknapja, lepörgetik a maradék pár meccset a LaLigában is, aztán mindenki megy a dolgára. Egy-két csapat megy haknira, a többiek meg pihenőre. Az Elche és a Getafe szezonja nagyjából olyan volt, mint azt vártuk. Izzadtságszagú, de minden jó, ha jó a vége. Márpedig a vége, ha nem is jó, de legalább nem rossz.

Az Elche tükörsimán maradt benn, mondjuk mióta a 39. bennmaradást jelentő pontját megszerezte, sokat már nem igazán tett pontgyűjtés terén. Durr, három zakó, de belefér-kategória. Gólt azóta nem lőtt az Elche, nem is igazán érdekli szerintem.

Ha már góllövés, az a Getánál is neuralgikus pont. Utolsó 4 fordulóban a madridi csapat 1 darab gólt hozott össze, mondjuk hozzátartozik, hogy egyet is kapott. Zsinórban 4 remi, amiből volt három 0-0, és egy kiugró gólzáporos 1-1.

A Getafe és az Elche stílusa hasonló, mindkét csapat rombolásra alapozza játékát. A támadójáték mindkét oldalon egy játékostól függ, Ünal és Boyé meghatározó. Így viszont az ellenfelek védelmének dolga is könnyebb, mint mondjuk levédekezni olyan csapatot, mint pl. a Villarreal.

A két csapat tabellán elfoglalt helyezése valószínűleg a realitást mutatja. Előrejátékban tényleg az a két említett srác emelkedik ki, egyébként pedig a most kiesőzónában lévő együttesektől egyértelműen azért jobbak (helyezésben), mert stabilabb csapatok, masszívabb védekezéssel.

Bár mindkét együttes fizikális futballt játszik, szerintem most már így a nyaralás előtt nem fogják szétrúgdalni egymást. Nincs értelme. Egy langyos döntetlent várok, és valószínűleg egy stílusos 0-0-t látunk. Bőven jó az iksz mindkét csapatnak, kreativitást meg így a 38. fordulóban ne nagyon várjunk már, amikor a fáradtság, és fásultság is faktor.

Elche - Getafe: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp