Az utolsó fordulót rendezik a Spanyol La Ligában, ahol az első hat helyezett kiléte eldőlt, illetve az utolsó kettő is. Ebben a fordulóban arra a kérdésre keressük a választ, hogy ki a harmadik kieső és ami számomra lényeges, hogy mely együttes zár a hetedik helyen. A hetedik hely Európa Konferencia Liga-selejtezőt ér, amit egy Villarreal vagy Bilbao is sikerrel tudna venni.

Az igaz, hogy nem túl kecsegtető egyik csapat számára sem a Konferencia Liga, főleg, ha selejtezőről van szó, de csak gondoljunk abba egy Bilbao kapcsán például, hogy máskülönben elképzelhető, hogy jelenleg esélytelen lenne számukra egy nemzetközi kupás szereplés. Sok jó csapat van most Spanyolországban, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a Valencia évek óta gyengélkedik, pedig korábban ők is nemzetközi kupaindulók voltak. Sajnos be kell érjék a harmadik számú kupasorozattal, de a megnyerésével át lehet kerülni az Európa Ligába, így pedig mindegy, hogy hogyan alakul a következő szezon.

A Sevilla számára lényegtelen, hogy mi lesz a találkozó kimenetele, hiszen megvan a negyedik hely, ezzel együtt pedig a BL indulás. Előzni nem tud, visszaesni se, így teljesen mindegy, hogy hány pontot szereznek ma. Már ha szereznek. Ugyanis a nyolcadik helyezett Bilbao a hetedik helyezett Villarrealtól egy pontra van, és bízhat abban, hogy maximum ikszel a Barca ellen a rivális, így egy esetleges győzelemmel helyet cserélnének.

Az utolsó fordulók mindig takarnak egy-két meglepetés eredményt, amikor már egy-egy csapat motiválatlanul lép pályára vagy épp eredménykényszerben van. Itt is ez a kapcsolat áll fenn, így azt gondolom, hogy a találkozó végére kiütközik a két csapat hozzáállásbéli különbsége és nyerni fognak a vendégek.

Sevilla - Athletic Club Bilbao: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp