Izrael válogatottja felemás világbajnoki selejtező-sorozaton van túl, mivel ugyan harmadik helyen végeztek a csoportban (megelőzve Ausztria válogatottját), de mégsem lehetnek elégedettek: Skócia, Dánia és Ausztria is nagyon megverte őket. Alon Khazan szövetségi kapitány új típusú válogatottat épített, megpróbál egy modern stílusra hajazó játékot játszani csapatával. Ennek köszönhető az, hogy sok gólt kapnak, de sokat rúgnak is.

Ugyan Németország a március végi barátságos mérkőzésükön „csak” 2-0-ra nyert ellenük, de hát tudjuk történelem tanulmányainkból, hogy a németek még mindig félve mernek hozzászólni a választott néphez. Tehát ne is várjuk azt, hogy nagyon elverik Izraelt Németországban. Sőt, az izraeliek még egy büntetőt is rontottak az utolsó percekben, amit ajándékba kaptak a németektől. A románok elleni ezt követő barátságos is azt mutatta, amit írtam, hogy előszeretettek kapnak és adnak is gólokat. Különösen az adás része érdekes a tippem szempontjából.

A Celticben játszó Nir Bitton, és a PSV veteránja, Eran Zahavi sérüléssel bajlódik, ők nem lépnek pályára. Gondolhatnánk, hogy a támadósor ezáltal gyengébb lesz, de ne felejtsük el, hogy Dabbur és Shon Weissman ott lesz a kezdőben, mindketten kiváló csatárok, szerintem egyértelműen alul értékelik őket a nemzetközi porondon.

Izland válogatottját tekintve kijelenthető, hogy teljes átalakuláson megy át a keret. Arnar Viðarsson szövetségi kapitány kinyilvánított célja, hogy megfiatalítja a keretet, ezért egyetlen 30 év feletti játékos sincs a keretben. Sok újonccal lép pályára Izraelben is.

Figyelemmel arra, hogy az izlandi bajnokság most kezdődött, az otthon játszó játékosok frissebbek. Persze elnézve a keretet, az látszik, hogy kevés hazai bajnokságban szereplő játékost hívtak be. Én különösen a csatárokat figyeltem, szerintem az például erősebb, mint a magyaroké. Svejn Aron Gudjohnsen az Elfsborgban játszik, akiket mostanában figyelek, mert nagyon jó kis támadófocit játszanak, Stefan Teitur Thordarson a Silkeborg profija, Bjarki Steinn Barkason pedig Veneziában rúgja a bőrt. Összességében is el lehet mondani, hogy mindegyikük igazi iparoslegény, jó csapatokban játszanak!

Szerintem erre a meccsre a legjobb opció a gólvadászat valamilyen opcióval. Én maradok a sima 2,5 feletti lehetőségnél, mert már az is szép szorzót kínál nekünk.

Izrael - Izland: Gólok száma - Felett/alatt tipp