Rafael Nadal mindig képes megújulni. Sokan és sokszor leírták már a spanyolt, de mindig rácáfolt a kétkedőkre. A sorozatos sérülések, a legfrissebb fáradásos bordarepedés után én sem gondoltam, hogy erre a teljesítményre képes.

Tavaly év végi a műtétje után az idei Ausztrál Openen ért a csúcsra, most pedig a 14. Roland Garros címéért hajt és most már belátható távolságon belülre került.

Nadal Djokovic ellen a legjobbját vette elő, nem véletlen, hogy Djokovic nem tudta a szebbik arcát mutatni, mivel az ibériai egyszerűen nem engedte azt számára. A kritikus pillanatok után is tudott energiákat mozgósítani és ez volt a kulcs, negyedik szett 2:5 -ről is csak egy Nadal képes visszajönni az adott játékszituációban egy világelső szerbbel szemben.

Mostani feladatot sem szabad lebecsülnie, de ettől nem is kell tartani, hiszen Rafa nem az a típus, aki arról lenne híres, hogy nem adja meg a tiszteletet, a komolyságot a másik félnek.

Alexander Zverev élete első Grand Slamen megtett TOP10 -es elleni győzelmét érte el titán Carlos Alcaraz ellen, aki talán a GS rutin nélküliség miatt nem tudott megbirkózni a feladattal, a fuxos germánnal.

Nadalnak megvan a tapasztalata Zverev ellen, egyértelmű esélyesként megy a harcba. 6-3 egymás elleni mérlegük, salakon még demoralizálóbb a spanyol fölénye, 5-1 -re vezet.

Úgy vélem, ami Alcaraz repertoárjából hiányzott Zverev ellen, az Nadal oldalán megvan. A nagyobb rutin és a jelenleg mutatott forma, a remélhető regenerálódás után egy újabb elődöntős sikert ígér a "spanyol bika" számára.

Nadal, Rafael - Zverev, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp