Elképesztő mérkőzést tudott megnyerni Nadal a negyeddöntőben a nagy riválisa Novak Djokovic ellen. Megmondom őszintén az Auger-Aliassime ellen aratott 3:2-es győzelmét követően ahol majdnem négy és fél órát volt pályán, nem mertem volna egy forintot sem rárakni a sok meccse veretlen , vélhetően jobb fizikumu szerb ellen. A mérkőzést az általában lassabban kezdő riválisa ellen parádésan kezdte Rafa. Másfél szettig kitartott a lendülete, majd egy olyan mélypont következett ahol ismét azt érezhették a semleges nézők hogy a világelső innen bedarálja a spanyolt. Djokovic egyenlítésénél hagytam is a meccset, Nadal nagyon nehezen mozgott és elképesztő meglepetésként ért másnap reggel hogy 3:1-re mégis nyerni tudott. Lényeg a lényeg hogy egy újabb több mint négy órás küzdelem van a lábaiban és bár nála nagyobb küzdőt nem hordott hátán a Föld, megszenvedhet több mint 10 évvel fiatalabb riválisa, Zverev ellen aki a végső győzelemre legnagyobb esélyesként kikiáltott Alcarazt búcsúztatta négy szettben (3-1).

A német az ott mutatott teljesítménnyel fixen megnehezítheti a szülinapos Rafa dolgát. Egy szettre minimum jónak tartom, annak ellenére hogy a mérkőzést végre emberi időben kezdik kora délután így a magasabbra pattanó labdák is Rafanak kedvezhetnek. A spanyolnak ez mondhatjuk hazai pálya, kedvenc borítása és helyszíne így győzelme vélhetően nem kérdés, viszont a fizikai állapota annál inkább az lehet ahogy majd halad szépen a meccs. Ha Zverev tudja tartani a lépést a spanyollal és kicsit fárasztani akkor lehet némi keresnivalója, mindenképpen overes meccset várok, a 33,5ös határ pedig nagyon alacsony hiszen akár még három szettben is zöldülhet.

Salakon eddig ha jól látom ötször találkoztak amiből nem nagy meglepetésre 4x Rafa győzött, 2021-ben viszont például éppen Nadal másik kedves helyszínén, Madridban tudott győzni Zverev.

Tipp: 3-1

Nadal, Rafael - Zverev, Alexander: Játékok száma - Felett/alatt tipp