Magyarország és Anglia a világbajnoki selejtezős csoportban is találkozott, méghozzá kétszer. Ez nem meglepetés, az viszont talán igen, hogy mindkét meccs mindkét első félideje döntetlennel ért végett. Itt a hazai meccsen egy ritka unalmas semmittevős összecsapást láthattak a nézők, az angolok nem nagyon akartak focizni, mi meg úgy voltunk vele, jó az iksz. Mi egyet, ők négyet lőttek a félidőben, hát nem túl vad számok. Aztán, hogy a 2. játékrészben Kaneék mondjuk kettesből ötösbe váltottak, az más lapra tartozik. A kinti találkozón hasonló volt a helyzet, ott már az angoloknak nem volt igazi tét, látszott is rajtuk. Mi meg küzdöttünk a becsületért, és a küzdelem megérte, mert döntetlent értek el a srácok Angliában, és azért volt a meccs előtt egy olyan hangulat, hogy ebből komoly tömés is lehet.

Ami ezt a meccset illeti, nem hiszem, hogy az angolok rápörögnek. A top ligák közül az angol játékosok vannak a legjobban elhasználva, kifacsarva, rengeteg meccset nyomnak, és náluk tényleg minden meccs igazi küzdelem. Télen vb, tényleg egy szempillantás, máris jön az újabb idény. Simán el tudom képzelni, hogy hasonló meccs lesz, mint a legutóbbi magyar-angol, ami ritka undorító félidőt hozott.

Mi ugye eleve olasz mesterrel dolgozunk, mindennek az alapja a védekezés. Az általában nálunk működik is, és a jó csapatok ellen fel szoktuk szívni magunkat. Mindenki nagyot küzd, segítik egymást a srácok. Ha az angolok nem fognak igazán pörögni, és csak jobbról balra, balról meg jobbra tologatják a labdát, hát azt nekünk le kell tudni követni.

Tényleg belém égett az a semmittevés a legutóbbi meccsről, én azt mondom, simán lehet ebből 0-0, és nem csak félidőben. A gólhoz melózni kell, azt meg nem nagyon akar már itt senki.

Magyarország - Anglia: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp