Kedvenc ausztrál csapatom újra pályára lép a queenslandi bajnokságban. A Lions egy igazi gólgép csapat, futószalagon gyártják a gólzáporos meccseket.

Ha ránézünk az előző két meccsük eredményére, persze szépen rámcáfolnak. Hiszen a Peninsula ellen „csak” 1-1-et játszottak, a Moreton ellen pedig 3-1-et. Volt szerencsém végignézni a meccset, amit az AJ Kelly Parkban játszottak. Nem mondhatnám, hogy a Lions annyira dominált volna, különösen a meccs elején volt szembetűnő a csapat passzivitása. Aztán az első félidő végét megnyomták, volt kettő ordas nagy helyzetük, mégis 0-0-al mentek a szünetre. Aztán a második félidő már azt a játékot hozta a csapat, amit megszoktam: jöttek a futószalag helyzetek, kapufa, gyors szélső elfutások, lövések a tizenhatos minden pontjáról. Meg is szerezték a vezetést, és ráültek a meccsre, ez pedig megbosszulta magát. A Peninsula védelme jól helytállt összességében, és a meccs végén totálisan kitámadtak. Szereztek egy lesgólt, majd a ráadás utolsó pillanataiban a tizenhatos alapvonali részéről végeztek el szabadrúgást, amire még a kapus is felment, végül pedig be is fejelték az egyenlítő gólt. Peches meccs volt ez a Lions szempontjából, jobban ki kellett volna használniuk a lehetőségeiket. Túl kényelmesek voltak, különösen az első félidőben.

Mi várható most, illetve mire lehet jó opciót találni? Két verziót között vacillálok: vagy a sok gól, vagy a hazai győzelem egy kis felpörgetéssel. A Lions kimagaslik a bajnokságban, nem látok veszélyes ellenfelet rájuk az Olympic-en kívül. Vélhetően behúzza a meccset a hazai csapat, de a győzelmükben még úgy sincs érték, hogy bejátsszuk a HT/FT verziót. Ezért meg lehet kockáztatni azt, hogy a Lions nyer és mindkét csapat lő gólt, ami már combos lehetőség. A Peninsula ellen borzalmas védekezést produkáltak, a bekapott 20 gól azért jelzi, hogy inkább a támadásokra koncentrálnak. Szerintem ez jó lehetőség.

A másik lehetőség lenne a legalább 5 gólra fogadás. Ha jó napot fog ki a Lions, ezt egymaga meg tudja lőni, ez nem kérdéses.

Az április meccsük azonban óvatossá tesz a sok gól vonatkozásában, hiszen akkor 2-0-ra nyert a Lions. Valamelyik opció mellett mégis le kellett tennem a voksom, maradt az első verzió, mert ezzel jó lehet a 2-1 vagy a 3-1 eredmény is.

Queensland Lions - Brisbane City: Queensland Lions nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp