Legutóbb arról írtam, hogy mennyire jó kis csapat a Breidablik, és bizonyosan ők szerzik meg a bajnoki címet. Nos, egy forduló alatt változott világ, köszönhetően egy 3-2-es vereségnek, illetve a Vikingur kapaszkodásának. A bajnoki cím sorsa nem lefutott kérdés, bármi történhet még, tehát a Breidablik nem engedheti meg magának a koncentráció-hiányt. Főképp ha hozzávesszük, hogy most kezdődik a csapat nemzetközi kupaszereplése is.

Nézzük meg, mi történt a Valur otthonában. Jeleztem, hogy gólzáporos mérkőzés várható, ez be is jött, tehát a nyereményt elkönyvelhetjük. Azonban a Breidablik-győzelem beégett volna, így egy kis fanyar szájíz maradt a meccs után bennem. Mégis mi történt ott? Néztem a mérkőzést, kíváncsi voltam, hogyan mozognak a srácok a kéthetes szünet után.

Hát, nagyon homályos volt a védekezésük. Olyan hibákat követtek el az első két gólnál, amit nálunk megyei szinten szokás látni. Két baromi gyors kontra, szinte félpályáról futott a Valur-csatár be a kapuba, totálisan szétcsúszott a hátvédsor helyezkedése. A szünetben 0-2 volt, azt gondoltam, Thorvaldsson mesternek hatalmas fejmosást kell tartani a szünetben. Gondolkodtam egy élőzésen, de én nem vagyok híve a meccs közben „live” fogadásoknak, de volt egy olyan gondolatom, a Breidablik ezt behúzhatja még.

Ennek megfelelően kezdték is a második félidőt: 20 perc után jött a szépítés, aztán pedig a pressing. Olyan egykapuzás zajlott, hogy öröm volt nézni. A Valur szinte át sem jött a félpályán. Aztán a csereként beállt Ludviksson befejelte az egyenlítő gólt is a 84. percben. Kezdtem szidni magam, hogy nem live-oltam, mert tovább nyomott a már megkönnyebbült Breidablik, ott lógott a győztes gól a levegőben. Aztán a semmiből jött egy Valur-kontra a ráadás utolsó perceiben, újabb védelmi hiba, és paff, odalett a második félidő összes munkája, kukázhatták a második félidő két gólját.

Iszonyú düh látszott a teljes csapaton a lefújás után. Sokkal több volt ebben a meccsben. A Valur az első félidőben összeszedett kontrákat tolt, megérdemelt volt a vezetésük, de a második félidőben két szintet emelt a Breidablik a játékán, és már nekik állt a zászló.

Ezért gondolom azt, hogy ezt a meccset nagyon be fogják húzni. Ott volt bennük a düh és dac, és ez tetszett nekem. Ezek most az első félidőben is fel fogják szántani a pályát, pláne hazai pályán. Szerintem már az első félidőben meglesz a két góljuk.

Breiðablik - KA Akureyri: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp