Focinagyüzem zajlik Izlandon, futószalagon játszák a meccseket a csapatok. Hogy miért van szükség arra, hogy háromnaponta pályára lépjenek a csapatok, nem tudom, de a nagy nyári ürességben néha jó nézni a hűvös északi ligákat.

A Breidablik csapata kapcsán kifejtettem már a véleményemet, szerintem idén ők lesznek a bajnokok. Nem cáfoltak rám az előző fordulóban sem, amikor is az Akureyri csapatát verték 4-1-re. Az Akureyriról azt kell tudni, hogy a legjobb védelemmel rendelkeznek a bajnokságban, tehát várható volt, hogy most is kemény diónak bizonyulnak.

A félidőben még csak 1-0 volt az állás, de a második játékrészben mégis felőrölte az Akureyrit a kopavoguri csapat. Ez bizonyítja igazán a csapat támadóerejét!

Az első félidőben kicsit csalódott voltam, mert nem volt az a hazai henger, amit vártam, kicsit ráültek a vezetésükre, és az első félidő hajrájában bizony rezgett a léc, mert több nagy helyzete is volt a vendég Akureyrinek. Meglepően összeszedett támadójátékot játszottak a vendégek, lógott a levegőben az egyenlítés.

Már leírtam előzőleg is, hogy a Breidablik védelme bizony nem túl magas szintű, és ebben a három napos rendszerben benne van a fáradtság a játékosokban. Simán van lehetősége az ellenfélnek gólokat szerezni ellenük. Állandó bizonytalanság a védekezés, és ha a kapus nem véd épp jó formában (az Akureyri ellen mindent védett), akkor bizony lecsoroghat az ellenfélnek is egy-két gól.

A KR Reykjavik pedig pontosan az a csapat, amelyik mindenki ellen be tud találni. A bajnokságban összesen két alkalommal nem tudott gólt szerezni: pontosan a Breidablik ellen hazai pályán, és a másik topcsapat, a Vikingur ellen idegenben. Viszont ezen kívül az összes meccsén rúgott gólt! Legutóbb a Stjarnan elleni idegenbeli meccsen is megvolt a góljuk, büntetőt is hibáztak. Pedig a Stjarnan idén nagyon pöpec kis csapat lett, simán dobogón végezhet.

Szóval én ismét csak gólokra mennék a fáradó védelmek miatt, ezt a háromnapozást nehéz bírni fizikálisan, ami viszont sok hibát szűlhet.

Gólok száma - Felett/alatt