Mondhatni egész kellemes ellenfelet kapott a nyitókörre Smith, ugyanis a vele azonos stílusban és tempóban dobó holland könnyű vacsora lehet neki péntek este.

Az idei szezonja is elég jól alakul az angolnak, többek között sorozatban 3 Players Championship fordulót nyert az elmúlt egy hónapban, a US Darts Masterst is behúzta és tényleg jó formában dobálgat. A páros világbajnokságon nem jött ki nekik a lépés Wade-el, igaz csak a későbbi győztes ausztráloktól kaptak ki. Azért Smith a vesztes meccsén is 97,5-el végzett, ami valószínűleg több, mint elég lehet ma este is. Smitht általában nem szokta zavarni a közönség, igaz a hollandok nagyon meg tudnak bolondulni, de nem hiszem, hogy ez elég lenne ma Smith ellen.

Az ellenfél ugyanis az a Kleermaker, aki nagyon hullámzó játékos. Képes remek eredményekre is, pl. nyolcaddöntős szereplés az elmúlt világbajnokságon, de képes nagyokat zakózni is. Az elmúlt 1-1,5 hónapban inkább a lefelé irányba helyezte karrierjét, legutóbbi 5 meccsén kikapott és volt ezek között teljesen reménytelen szereplés is. Mostanában inkább a 85-ös átlag körül mozog, ami egy világklasszis ellen elég kevés a nagy színpadon.

A két játékos full azonos tempóban dob, ezért egy pörgős, jó ritmusú meccset láthatunk, ami szerintem még jobban Smithnek fog kedvezni. A tudásbeli különbség egyértelműen az angol javára billenti a mérleg nyelvét. Igaz, idén egyetlen meccsüket pont Kleermaker nyerte, azt a Players Championship fordulót nagyon elkapta a holland és egészen a döntőig menetelt. Az elmúlt néhány verseny alapján nem gondolom, hogy Smith nagyon megizzadna itt ma.

Smith, Michael - Kleermaker, Martijn: Kör hendikeppel - Hendikep tipp