Megkezdődik a legnagyobb füves seregszemle teniszben, a szokásos wimbledoni Grand Slam torna (ami 2020 -ban kimaradt). Most az a sajátos történet az idei viadalban, hogy "csupán" pénzdíjakat osztanak a GS tornán, az ATP döntése értelmében az orosz és fehérorosz játékosok "Stop táblája" miatt, így kompenzál a szervezet, hogy ne kerüljön senki hátrányba ... Fucsovics Marci tudna erről bővebben mesélni, hogy nem tudja megvédeni a tavalyi legjobb wimbledoni szereplése után a pontjait ...

No de nézzük az idei meccseket.

Vannak tipikus füves játékosok, vannak univerzálisok, akik minden borításon megélnek, s vannak, akik kevésbé.

Ebben a párosításban, két olyan játékos találkozik, akik képesek a legjobbjukat minden színtéren elővenni. A huzamosabb és gyakori jó teljesítményre, azonban egyértelműen a spanyol Carreno-Busta képes a szerb Lajoviccal szemben.

Egyikük sem meríthet túl sokat a wimbledonbéli, múltbéli eredményekből. Míg Lajovic a kilenc próbálkozásából, összesen háromszor érte el a második kört, addig Carreno-Busta hatszori nekifutását egy főtáblás siker sem koronázta. Ez eléggé megdöbbentő, pláne, úgy, hogy a füves előszezonokban voltak szebb skalpjai, akár idén is Holger Rune és Korda hallei elkapása.

Sorozatban Ferrer, Monfils, Raonic, Albot, Popyrin, Querrey keserítette az ibériait eddig.

Most eljött az ideje Carrenónak, hogy első főtáblás győzelmét véghez vigye a jelenlegi világranglista 19.

Lajovic sincs jó passzban. Mallorcán úgy kapott ki a német Altmaiertől, hogy mindig a szett végjátékaiban betlizett, mentálisan tehát egyáltalán nincsen a csúcson. Carreno viszont meríthet a hallei skalpokból. Úgy vélem egy simább 1. fordulós győzelemmel küzdi le a spanyol az eddigi wimbi fóbiáját.

Lajovic, Dusan - Carreno Busta, Pablo: Szett hendikeppel - Hendikep tipp