Casper Ruud egy óriási teljesítményt tett le azzal, hogy idén a Roland Garros döntőjébe jutott, de azt nem tudta megakadályozni, hogy Rafa Nadal megnyerje 14. RG és egyben 22. Grand Slam győzelmét. Mindemellett az sem törvényszerű, hogy ami salakon, olyan jól működik, az mindenki esetében simán átültethető egy gyorsabb, sőt talán leggyorsabb borításra, a fűre, ahol teljesen más ritmussal és labdamenetekkel kell számolni.

Ruud egyedül a londoni Queens Clubban próbálkozott, ahol a Challenger szinten mozgó angol Peniston el is kapta két tie-breakes szettben. Tavaly júniusáig pedig még azt sem mondhatta el magáról a norvég, hogy lenne füves győzelme, amit Mallorcán gyűjtött be első alkalommal Simon és Sandgren ellen. Tavaly Wimbledonban Thompson ellen jött egy korai GS búcsú öt szettben, ami a borítást tekintve nem meglepő.

A mostani első fordulós feladat is csak elsőre tűnhet könnyebbnek, Ugyanis Ramos-Vinolas az egyik legrutinosabb játékos a Touron és hiába salakos beállítottságú ő is, képes keményen is megbízható teljesítményre. Elég csak Wimbledonból a Rublev és Thompson erését említeni 2017 ből, de alapból ő az a teniszező, aki sosem adja könnyen magát, alaposan "meg kell rágni" ahhoz, hogy valaki legyűrje.

Casper Ruud eljutott a Roland Garroson a döntőig, ám a lejátszott hét mérkőzéséből, mindössze egy volt makulátlan, három szettben megnyert, a Ruusuvuori elleni. Tsonga, Sonego, Hurkacz, Rune és Cilic is vett el tőle szettet illetve Sonego szetteket. Pálya borítást váltva Ruud esélye nem lettek jobbak és bár tényleg favoritként léphet pályára, Ramost érzek kellően motiváltnak és játéktudásban erősnek, hogy minimum egy szettet begyűjtsön.

Ruud, Casper - Ramos-Viñolas, Albert: Szett hendikeppel - Hendikep tipp