Van Rijthoven óriásit robbantott két hete Hertogenboschban a szokásos holland füves tornán azzal, hogy nyeretlen füvesként, addig Challenger szintet képviselve megnyerte az egész tornát, a döntőben a mostani világranglista éllovast, Medvedevet vervén.

Ezzel az óriási tettel és sikerrel egyúttal azt is elérte, hogy hipp-hopp a wimbledoni kvalifikációt is elkerülhette és egyből a főtáblán találhatta most magát.

Ahol eléggé kellemes első körös ellenfelet kapott az argentin Delbonis személyében. Ugyanis a 31 esztendő dél-amerikai úgy áll a pályafutásának füves szakaszával, hogy ez idáig 12 gyepen történt fellépését egyaránt elbukta, tehát nulla sikerrel áll!

Ám próbálom máshonnan megközelíteni ezt az egyértelműnek tűnő első fordulós történetet.

Van Rijthoven is nulla sikerrel állt három hete füvön. Ráadásul esetében Challenger szintről beszélünk az eddigi teljesítményt tekintve. Van Rijthovennek a wimbledoni hangulat is újdonság lesz, míg Delbonisnak vannak már fellépései.

Delbonis ugyan nem nyert füvön meccset, de azért tavaly csak lopott egy szettet Rublevvel szemben, míg korábban mindez megtette Fogninivel is egy kemény öt szettes derby során.

Van Rijthovennek Hertogenboschban minden klappolt, minden összejött, magától értetődően játszott és a közönség is neki, a hazai srácnak szurkolt.

Most egy teljesen más felállás elé nézhet, más miliő, más kondíciók, más stílusú ellenfél, ahol ő számít favoritnak egyértelműen. Én az argentint tartom annyira minden hájjal megkent, rutinos ATP versenyzőnek, hogy egy szettre jó legyen a wimbledoni újonccal szembe, akinek ez az első fellépése, még kvalifikációban sem indult el itt.

Van Rijthoven, Tim - Delbonis, Federico: Szett hendikeppel - Hendikep tipp