Fucsovics Márton tavaly érte el Wimbledonban a legjobb szereplését a negyeddöntős eredményével. Ezért is különösen fájó a mostani speciális helyzet, az orosz és fehérorosz játékosok "eltanácsolása" miatt az ATP úgy kompenzál, hogy most nem oszt pontokat, így amolyan kegyvesztett állapotba került Marci, azzal, hogy nem tudja a temérdek megszerzett pontját megvédeni, "csak" pénzdíjért lép pályára.

Ám a dac és a csak azért is attitűd most mozgósíthatja magában a tartalékokat és ez a helyzet extra motiváltságot hozhat magával.

Fucsovics tehát a legjobbját érte el a negyeddöntős szereplésével, ugyanezt mondhatja el a kazah Bublik is, aki a tavalyi harmadik körös teljesítményével büszkélkedhet, ami neki is a legjobbja az év második GS tornáján.

Marci két bíztató sikerrel kezdett, Rodionov és főleg HGurkacz legyőzése nagyon is előremutató lehet, ám utána Kyrgios, majd Halléban Bautista-Agut ellen is visszalépett. Én ezt azonban a Wimbledonra való összpontosításra, jobb félni, mint megijedni felkiáltásra fogom.

Bublik három tornán is elindult, egy kör teljesítése után Stuttgartban Murray, Queensben Cilic búcsúztatta két-két szettben, Eastbourneben Tiafoe és Millman legyőzése szép siker volt, ám Fritz ellen teljesen kipukkadt a kazah.

Ez egy ki-ki meccsnek ígérkezik, ám számomra Fucsovics utóbbi években mutatott jobb GS teljesítménye és az említett dac az sugallja, hogy az első körben meglepi majd a mások számára kellemetlen játékkal bíró Bublikot és az ATP -nek megmutatja, hogy csak azért is próbál pár kört ledarálni az idei Wimbledonon is. Hajrá Marci!

Bublik, Alexander - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp