Ismét összecsap Wimbledon gyepén a két 26 éves srác, de most nem a selejtezőben, hanem a főtábla első körében néznek egymással farkasszemet. Közel azonos oddsokat kaptunk, közel azonos világranglista helyezések (82 vs 91), közel azonos játéktudás. Nálam viszont Kokkinakis nagyobb splíer, aki azért bőven képes remek játékra és a Grand Slameken rendre megpróbálja kihozni magából a maximumot.

Nem véletlen Kyrgios partnere párosban az ausztrál, ugyanis hasonló felfogású játékos ő is, de azért valamivel szelídebb, mint a haverja. Idén Ausztráliában elég jól ment neki a játék, Adeleide 2 versenyt behúzta, míg párosban Grand Slam bajnok lett Kyrgios oldalán. A füves hangolódás már nem volt az igazi, igaz majd egy hónapja, de sikerült a ranglista 375. játékosától kikapnia két szettben. Nem ilyen gyenge játékos azért ő és ha nem gurul el a gyógyszer, akkor nálam ő a meccs esélyese.

Az ellenfél ugyanis a lengyel Majchzrak, aki a 91. ranglistahelyével egy középszerű teniszezőnek mondható, nem rossz, de nem is a jövő Grand Slam bajnoka. Idén pozitív eddig a mérlege (12-10), legutolsó meccsén Queens-ben viszont a selejtező első körében búcsúzott. Stabil teniszre képes, de nincs meg benne az a plusz ami egy esetleg jobban játszó Kokkinakis ellen elég lehetne.

Egyszer találkoztak már Wimbledonban a selejtezőben, akkor 4 éve Kokkinakis két sima szettben verte a lengyelt. Nyilván ez abszolút semmit nem jelent, de játéktudást tekintve ausztrál oldalon az előny és ha tudja menedzselni mentálisan a dolgokat Kokkinakis, akkor be kellene húznia a meccset, nekünk 2 szett is elég tőle a sikerhez.

Kokkinakis, Thanasi - Majchrzak, Kamil: Szett hendikeppel - Hendikep tipp