Folytatódik az U20-as női Junior kézi vb, az első csoportkör lezajlott, mindenki minimum 3-3 meccsen túl van, ami nekünk már jó alapot szolgáltathat, vagy épp bevihet a málnásba.

Chile a csoportkörben Németország ellen 40-18, Szlovénia ellen 29-13 arányban kapott ki, majd Mexikó ellen 31-28 arányban nyert, de azért Mexikó és USA, szóval az az észak és közép amerikai régió, zóna azért még mindig sötét folt a kézilabdában.

Chile egyébként őszinte csapat, játékos csapat, de náluk is megvan a fizikális hátrány, alacsonyabbak, kisebb a testsúlyuk, mint az európaiaknak. Tegnap láthattunk egy dán-norvég meccset a TV-ben is, elképesztő dinamika, aki nem tudta, hogy u20, csak úgy leült, simán hihette, hogy felnőtt meccs.

Ráadásul a chilei lányok azért technikailag sem annyira jók, mint pl. egy Dél-Korea vagy Japán.

A Buenos aires-i kvalin hozták a kötelezőket, de pl. a két normális kézit játsszó együttes ellen (Brazília és Argentína) simán kikaptak.

Litvánia ún. lucky looser itt a vb-n, Paraguay lemondta a szereplést, az IHF pedig Litvániát hívta meg, mint a legjobb csapat azok közül, akik lemeradtak a vb-ről. Igazából tudták, hogy házhoz mennek a pofonokért, mert a csehek és Románia is jobb, és mint két napja kiderült, Angola is. Ez sem meglepetés, Angola nagyon fizikális, ráadásul szinte az első perctől 5-1-et védekeztek, kivették a litván irányítót, és hiába vezetett Litvánia 3-0-ra is, végül simán kikapott. Viszont nem reménytelen a játék, és végre jön egy csapat, ahol a játékosok kisebbek, talán nem túlzás állítani, ügyetlenebbek is. Ezek a litván csajok nem annyira rosszak, megvan a lövőerő, megvannak a mozgások, szóval én azt mondom, óriási meglepi lenne számomra Chile pontszerzése. Őszintén megleptek a szorzók, amik először kijöttek, hisz majdnem egálból adták a két együttes, miközben én olyan 1.40-re, 1.30-ra lőttem volna be Litvánia győzelmének szorzóját. Kellemetlen kis csapat Chile, küzdenek becsülettel, de szerintem a litván lányok fizikális fölénye jelent annyit, hogy maguk javára fordítják a meccset.

Chile U20-as korosztály, nők - Litvánia, U20 (n): Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp