Egy olyan mérkőzést néztem ki magamnak most, akik tizenkét évvel ezelőtt már találkoztak egymással, akkor az észak-ír Crusaders nyerni tudott a skót ellenfelével szemben. Most itt a revans ideje, már ha van még valaki, aki emlékszik erre a találkozóra.

A hazai együttes már egy mini edzőtáborozáson túl van, ahol két felkészülési mérkőzést is játszott a csapat. Előbb a Maynouth Town ellen nyertek 1-0-ra, majd ezután a Clonmullion ellen 4-2-re. Egyik mérkőzés sem volt túl meggyőző, a második találkozójukon például 2-0-ról egyenlíteni tudott a Clonmullion csapata. Van hová fejlődniük, a felkészülési találkozók pont ezt a célt szolgálják, de azért elmond valamit a csapat helyzetéről, hogy még a gyengébbek ellen is megszenvednek most.

A St Mirren oldalán folyamatosan jönnek a cikkek az érkezőkről, jelenleg hét játékos érkezését jelentette be a klub. Ezek között van például egy skót válogatott hátvéd, kenyai válogatott, de ausztrál ifjúsági válogatott játékos és egy tapasztalt kapus is. Gőzerővel készülnek a csapat megerősítésére, persze csak módjával, mert egy kis csapat pénzügyi kerete eléggé véges.

A két együttes kerete között kábé háromszoros különbség van a skótok javára, azonban ez elenyésző ilyen kis összegnél (tíz millió alatt van mindkét csapat).

A hazai együttes eléggé gyenge mérkőzéseket játszott eddig, míg a skótok még nem játszottak egyet sem. Sok új játékos lesz a vendégek oldalán, azonban kérdés, hogy hányan kaphatnak szerepet, főleg úgy, hogy valaki tegnap csatlakozott, illetve valakinek még vízumengedély kell. Jó mérkőzést várok sok góllal, szerintem a skótok oldalán mindenki bizonyítani akar a felkészülés során a nemrég kinevezett edzőnek, ugyanis ennyi érkező mellett muszáj lesz pár játékosnak távoznia. Legalább három St Mirren gólt várok.

Crusaders Belfast - St Mirren: St Mirren által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp