Wimbledonban már a sűrűjében vannak a srácok. Hiszen a mai napon a legjobb 32 mezőnyét láthatjuk. Az általam kiszemelt találkozó az Ugo Humbert – David Goffin összecsapás. Az,hogy idáig eljutottak nem meglepetés.

Sokan szenzációnak élték meg,hogy Ruud kikapott a franciától,de lássuk be,hogy Ugo fényévekre van ezen a borításon a norvégtól. A mai ellenfél viszont szintén nem egy kutyaütő ha füves borításról beszélünk. A szezont nézve feltünő,hogy rettentően szenved Humbert. Felvezető tornán 4 meccsből egyet sikerült nyernie. A Hurkacz elleni kapitulálás belefért,de a másik kettő annál kevésbé. A Grand Slamen se kezdett meggyőzően. Az argentin salak specialista komoly fejfájást okozott pedig ettől könnyebb 1. fordulót nehéz lett volna találni. Etcheverry életében egy füves mérkőzést nyert. Hiába volt rengeteg nyerő,de a hibák is magas számban sorakoztak a neve mellé. Nagyon hullámzó a játéka és a hálónál lehet,hogy virtuóz,de könnyedre nem sikerült a meccs hiszen 5 szettre kényszerült vagy úgyis mondhatnánk mentette meg a párharcot. A belga nem az az ijedős fajta és finom megoldásokra tőle is számíthatunk.

Goffin nem erőltette túl a füves szezont,de mivel benne van a korban erő menedzsment szempontjából előnyös döntésnek bizonyult. Egy felvezető tornán indult ahol Medvedevtől ki is kapott. Wimbledonban viszont szenzációsan menetel. Első körben Albotot kapta aki füvön kifejezett veszélyes ellenfél,de ezen a találkozón remekül játszott a belga. A második forduló papíron könnyebb volt és hozta is a kötelezőt David, ráadásul szett veszteség nélkül pedig közel sem játszott jól.

Goffin egy jó teljesítménnyel szerintem maximum egy szettet veszít a francia ellen. Aki technikás játékos,de a forma azt mutatja,hogy sokkal szélsőségesebb a játéka,mint a belgának.

Humbert, Ugo - Goffin, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp