Utolsó fordulójához érkezett a világbajnoki selejtezősorozat férfi kosárlabdában a második szalaszban, legalábbis Európában. A mi csoportunkban adott a három továbbjutó Franciaország, Montenegró és az Ivkovics által vezetett magyar válogatott. Most a Nantestól délre fekvő Vendespace rendezvénycsarnokban kellene helytállnunk, s az előjelek nem valami fényesek.

Kezdjük ott, hogy Kaposváron nagyon sima vereséget szenvedtünk el a francia csapattal szemben még a második fordulóban. Hiába indult a Cseri parkból a szurkolói felvonulás, hiába volt meg a meccs körítése, simán kapituláltunk. A 24 pontos vereség alkalmával végig azt éreztem, hogy esélyünk sincs, ami nem csoda, hiszen Euroliga játékosokra épül a gall keret. Néztem a Tüskecsarnokban lejátszott portugálok elleni összecsapásunkat. Alapban „rendben” voltunk félidőig, a 3. negyedben aztán összezuhantunk (13:21), és a leggyengébbnek tartott válogatott, majdnem elbuktatott minket. A vége 69:68 – kínkeserves mérkőzésen. A fülembe csengtek Keller Ákos szavai, aki elmondta az elhúzódó magyar bajnoki döntő után, hogy egy hosszú szezont követően sikerült úgy kialakítani a versenynaptárt, hogy alig pár nap regeneráció, felkészülés maradt csak a vb-selejtezőkre. A portugál meccs megmutatta, hogy mennyire le vagyunk rongyolódva, s most el kell menni Franciaországba…

Úgy gondolom, hogy ma nagyon kitömnek minket a csoportgyőzelemért a hazaiak. Alapban rossz előjel, hogy 70:69-re kikaptak a franciák Montenegróban. A továbbjutó együttesek az egymás elleni eredményeiket viszik tovább a következő körbe így, Vincent Collet legénységének egy célja lehet: a nagyarányú győzelem ellenünk! Az erőforrás adott, hiszen két NBA játékos mellett (Maledon, Cornelie), olyan játékosokkal számolhatnak a gallok, mint: a két lyoni Okobo (14 feletti pontátlag az Euroligában) és Lacombe, a Real Madridban játszó Poirier, aki 17 percet átlagban pályán van a spanyol bajnoknál, vagy Ouatarra, aki Monaco alapembere.

Nálunk nemzetközi mércével mérve Hanga az egyedüli ász, aki viszont többnyire nem tud játszani a nemzeti csapatban, legutóbb sem lépett pályára a Portugálok ellen, sérült volt. Nagyon meglepne, ha ezt a meccset ezek után 15 pont alatti különbséggel lehoznánk. Ki vagyunk facsarva, a francia menők pedig lesznek annyira profik, hogy nagyon elverjenek most minket. Nem tetszenek a felkínált hendi lehetőségek. A -9 sovány 1,30-ért, utána viszont a következő a -16,5 1,88-al. Valahogy a kettő közé mennék -14,5 körül 1,5-re…az sajnos nincs. Rávállalok a -16,5-re, mert tényleg rottyon vagyunk.

Franciaország - Magyarország: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp