A legjobb 8 között német házi rangadót rendeznek amire kétlem,hogy előzetesen bárki gondolt volna. Tatjana Maria és Jule Niemeier méri össze tudását a mai napon.

A két lány korábban soha nem találkozott ami érthető hiszen elég nagy korkülönbség van közöttük.

Az utóbbi 34 éves míg előbbi mindössze 22 éves.

Tatjana már anyukának biztosan mondhatja magát,de a Grand Slam elődöntő is teljesen reális cél. Hiszen füvön a hosszú évek alatt rendre pozitív mérleggel zárt. A felvezető tornákról női mezőnyben sok esetben kár beszélni és ez igaz a mai találkozóra is. Előjele formát illetően nem volt Maria esetében sem,hogy ilyen eredményre képes,de a lendület tart ami szerintem tovább is repíti. Az utóbbi három fordulóban legyőzött ellenfelek még ha speciális tornáról is beszélünk azért az sokat mondó. Legyőzte Cirsteát,Sakkarit és Ostapenkot.

Honfitársa Julének ez a második füves szezonja ezért komoly tapasztalattal nem rendelkezik ezen a borításon. Pedig itt a rutin véleményem szerint többet nyom a latban,mint bármely más borításon.

A sorsolás elég kegyes volt hozzá azért azt leszögezhetjük főleg ha párhuzamot vonunk,hogy honfitársa milyen úton jutott el. Szereti variálni a játékot,de sokszor nem a megfelelő döntéseket hozza ami kulcs fontosságú lehet a mérkőzésen. Felmerül a kérdés,hogy lesz e türelme végigjátszani a pontokat,mert ha nem tudja leütni Tatjanát amit kétlek akkor ki fog kapni.

Ostapenko ellen is szépen kigyalogolt nem egy pontot az idősebbik német. A hosszú évnyi tapasztalat szerintem a győzelemhez fogja segíteni Mariát,mert a tét nagysága miatt a megfelelő helyzetfelismeréseken fog múlni a találkozó.

Maria, Tatjana - Niemeier, Jule: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp