Előreláthatóan az este legizgalmasabb meccsét hagyták a legvégére a szervezők, két jó formában lévő játékos találkozik ugyanis Clayton és Rodriguez szerepében. 10 nyertig menő meccsen 6 leg győzelem kell a vesztestől a tipp zöldüléséhez.

Az idén került remek formába a fiatal osztrák, leginkább Players Championship fordulókon alakít szépeket, de volt már European Tour döntője is, ahol csak a döntő legben tudta legyőzni őt Humphries. A csapat vb-n Suljoviccsal is egész jót mentek, többek között Claytont is legyőzte Rowby-John az egyéni meccsükön. Teljesen partiban voltak egymással, nem volt különbség a két játékos között. Clayton formája picit hullámzóbb lett ugyan, mint tavaly volt, de az elmúlt pár tornán ismét remek játékot mutatott Jonny, a legutolsó PC fordulón is egészen a döntőig menetelt. Rodriguez kicsit lazábbra veszi a figurát és sokszor játék közben is hergeli a közönséget, Clayton azért fókuszáltabb ennél. Játéktudásban valószínűleg a walesi van előnyben, de igazából Rodrigueznek is megvan minden ami egy nagyobb torna győzelméhez kell, talán a mentális része hiányzik még egy kicsit.

Az elmúlt két-három torna alapján Clayton esélyesebb azért, legutóbb remek játékosok sorát verte végig a döntőig vezető úton, míg Rodriguezt is csak Wright tudta megállítani. Ilyen 10 nyertig menő meccseken azért általában vannak 3-4 leges sorozatok amikor valamelyik játékos meglép, majd fordul a kocka. A nagyjából hasonló forma alapján szorosabb meccset várok és bízom benne, hogy egy esetleges Clayton kezdeti daráló után nem veszti el a fonalat RJR.

Clayton, Jonny - Rodriguez, Rowby-John: Körök száma - Felett/alatt tipp