Két eléggé eltérő bevonulózenével rendelkező játékos találkozik a vasárnap délutáni nyitómeccsen és egész érdekes összecsapás kerekedhet ki ebből. 4 helyen belül vannak egymáshoz képest a ranglistán, a forma és az elmúlt szezon alapján viszont nálam a holland messze esélyesebbnek tekinthető.

Egy 8-0-ás döntővel megnyert Players Championship fordulóval hangolt a holland a Matchplayre, elég magabiztos játékot tolt az elmúlt pár fordulóban, aminek meg is lett az eredménye legutóbb. Nem tolta végig az összes fordulót, így viszont 1/1 mérleggel rendelkezik, ahol elindult, megnyerte. Wright, Humphries, Lewis és Clemens volt az utolsó négy ellenfele és igazából egyszer sem volt nehéz dolga. Volt egy kis hullámvasút az ő karrierjében is, de úgy látszik kezd kijönni belőle és ismét kezdi megtalálni a magabiztos játékát. Tudásban egyértelműen bármire képes, ha nem jön valami, akkor az inkább a befejezés szokott lenni, de ha elkapja a fonalat, nem sok hibát vét a D18-on.

Ellenfele az a Searle aki igazából egy nagy ígéret eddig, idei szezonja meg főleg nem ad sok okot a bizakodásra. Rendre 1-2 meccset tud teljesíteni European Tour fordulókon. Áprilisban volt azért két jó PC fordulója, az elsőt behúzta, míg a másodikon pont a mostani ellenfele ellen kapott ki 8:7 arányban. Egymás elleniken 2:1 eddig a hollandnak, ami pont semmit nem jelent, az elmúlt pár hétben-hónapban mutatott forma viszont sokkal fontosabb és ez egyértelműen van Duijvenbode felé billenti a mérleg nyelvét. Ha olyan magabiztosan tud játszani, mint legutóbb is, nem nagyon lesz kérdés ki nyeri a meccset.

van Duijvenbode, Dirk - Searle, Ryan: Match Odds - Mérkőzés tipp