A nyári forróságban a mai napon rendezik az elődöntőket a női budapesti salakos tornán ahol magyar érdekeltség okán van kiért szurkolni. Hiszen Bernarda Perával csap össze Bondár Anna.

Az előzmények ismeretében elég meglepő szorzókkal találkozhatunk e párosítás kapcsán. A horvát születésű amerikai egyáltalán nem érkezett jó formában erre a tornára. Hiszen folyamatos első körös vereségeket gyűjtött az elmúlt két hónapban. Májusban Karlsruheban összehozott egy Challenger elődöntőt,de az első nehezebb falattól meg is akadt Bernarda mivel Sheriff simán megverte.

A selejtezőből indulva verekedte át magát az amerikai ami előbb utóbb kiütközik nála. A fáradtság szerintem döntő tényező is lehet a mai mérkőzésen pláne ebbe a hőségben. A 16 között Sasinovichal harcolt. Rengeteg break labda oda vissza,igazi adok kapok mérkőzés volt. Szép eredmény,de a fehérorosz nem egy salak mágus azt szögezzük le. A nyolc között az olasz ugyan salak specialista,de se a formája se a tudása nem kiemelkedő. Nem véletlen,hogy a salak szezon végén is 100-on kívül található. Összességében elmondható,hogy egy valamire való salakos ellenféllel sem találkozott bár ez nem az ő hibája,de attól nem lesz jobb játékos.

Szerencsére Anna sokkal nagyobb reményekkel érkezhetett a tornára hiszen jó formában volt a múlt héten és az egész évet nézve is. A játéka sokat fejlődött aminek meglett az eredménye. A legjobb nyolcig a sorsolást látva szinte kötelező volt eljutnia. Itt azonban vélhetően a torna jelenleg legjobb formában lévő salak játékosát kapta az olasz személyében. A mérkőzés elején Trevisan óriási elánnal kezdet,de fokozatosan felvette a ritmust a magyar lány. Végig jól mozgott és mind tenyeres és fonák oldalról is nagyon keményeket ütött az egész találkozó alatt.

A hazai közönség előtti játék pozitívan hat Annára ez nyilvánvaló. Tegnap sem voltak kondicionális problémái és szerintem ő a legesélyesebb a végső sikerre a fennmaradó négy játékos közül. A formák alapján pedig egyértelmű,hogy Anna nyeri ezt a meccset.

Pera, Bernarda - Bondar, Anna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp