Igazi darts-csemegét rejt számunkra a World Matchplay hétfői játéknapjának utolsó mérkőzése, melyen Dave Chisnall meccsel majd Kim Huybrechtsszel a legjobb 16 közé kerülésért! A két játékos karrierje fénykorát a 2010-es évek második felében élte, ám még most sem szabad túlzottan leírni őket! Akkoriban a PDC mezőnyének legkiválóbb tömegdobálói közé tartoztak, ám ha jó napot fognak ki, még mindig irdatlan mennyiségben képesek zúzni a 180-as dobásokat!

A fogadóirodák csörte esélyesének Chizzyt tartják az irodák. Az oddspárokat látva, érzésem szerint kissé túlzó az angol sikerére adott, viszonylag alacsony szorzó. Való igaz, hogy a sárga mezes player az utóbbi időben jobban muzsikál a versenyeken, mint Huybrechts, ám a belga pont a World Matchplayhez hasonló kiemelt fontosságú tornákra tudja magát nagyon felspanolni! Szereti a lendületes játékot! Akkor képes igazán belelovalni magát a játékba, illetve a tömeg sorozásába, ha ellenfele is dinamikus ritmusban képes dobálni. Márpedig Chisnallnak ez szintén védjegye!

Nem véletlen, hogy a PDC szervezői ezt a csörtét tették be utolsónak a programba! Minden tűzijátékozásban a műsor végére szokták hagyni a leglátványosabb show-elemeket! Márpedig ha a két játékos közül mindkettő a szebbik formáját viszi fel a blackpooli Winter Garden színpadára, akkor színvonalas derbi lesz itt, s a lenti tippben adott 7.5-ös határ a 180-ak overére könnyedén zöldülhet. Ráadásként én itt legalább 16 leggel számolok ezen a csörtén. Csalódást okozna ez a párharc, ha nem lenne szoros a befutó kettejük között!

Chisnall, Dave - Huybrechts, Kim: 180-asok száma - Felett/alatt tipp