Vasárnap este nagyjából 10 órától rendezik a 29. World Matchplay fináléját! A döntőbe ezúttal a korábbi kétszeres győztes Michael van Gerwen jutott be, akinek ellenfele az első Matchplay-sikerére hajtó Gerwyn Price lesz!

A több mint egy hete zajló torna az egyéni tornák világában a decemberi világbajnokságot követően a legnagyobb presztízzsel bíró esemény egy profi dartsos életében! A Phil Taylor-trófea elnyerése eleve nagy dicsőség, nem mellékesen pedig elég komoly, egészen pontosan 200.000 fontnyi pénzjutalommal jár! Így tehát nem babra megy a játék a maratoni hosszúságú, 18 nyert legig tartó ütközetben!

Igazából az elmúlt egy hétben nem tudtam annyira követni a versenyt, mint amennyire szerettem volna, ám az tisztán látszott, hogy Price erre a kiírásra nagyon odatette magát. A Premier Leagueben való gyengélkedése, illetve a kézsérülése talán már a múltté, amit jelez, hogy a Matchplayen körről-körre egyre jobb mutatókat, s egyre magabiztosabb játékot produkált. Nem véletlen, hogy nevéhez fűződik a tornán dobott eddigi legnagyobb átlag (104,64), melyet a negyeddöntőben hozott a portugál José de Sousával szemben! Nem mellékesen, szintén ezen a csörtén 13 db 180-at hozott, mellyel szintén az élen van ezen az eseményen. Kiszállózásai stabilan 45%-os pontosság körül mozognak, tehát elmondható, hogy Price rendkívül kiegyensúlyozott, minőségi játékot nyújt ezen a héten.

Ellenfele van Gerwen már némileg szolidabb perfomansszal jutott a fináléba. Jól játszik a holland, mégis azért hiányzik tőle az az extra, melyet éveken át tapasztalhattunk tőle 2020-ig. Pricehoz képest szerényebb mutatókkal rendelkezik, s kiszállózásai sem a legstabilabbak. Érdekesség, hogy az elődöntőben a 17 nyert leg behúzásához neki 50 nyílra volt szüksége van den Bergh ellen, míg Price ugyanezt 37 dobással tudta elérni.

Egyszóval nem meglepő, hogy a bukik a walesi tornagyőzelmét valószínűsítik, s a héten tapasztalt produktumok alapján én is hasonlóan gondolom. Számomra 1.70 körül volt Price győzelmére a lélektani határ fogadás szempontjából, így mivel az oddsmesterek értéke ezt a határt éppen csak de meghaladják, úgy gondoltam lövök erre a fináléra egy Gurus-elemzést!

Természetesen a tippet helyén kell kezelni, hiszem mégiscsak egy döntőről beszélünk, s ki tudja Gerwen éppen milyen napot fog ki, benne van a pakliban, hogy megleckézteti a walesit. Én azonban egy igen kiélezett csörtére számítok, ahol jelenleg Price győzelmét tudom inkább elképzelni.

van Gerwen, Michael - Price, Gerwyn: Match Odds - Mérkőzés tipp