Az év utolsó ATP szintű salakos versenyeit rendezik a héten. Az egyik helyszín az umagi, teniszkedvelő és nyaraló nézők tornája. A mai napra egy elég baráti szorzót kapunk A Jiri Vesely – Federico Delbonis összecsapásra. Természetesen mindkét játékos szereti a salakot hiszen július végén csak az vetemedik elindulni egy ilyen borítású tornán.

Az más kérdés,hogy a cseh számára lehet kedvesebb a fű,mint a salak. Ezzel indokolható,hogy a Newportban rendezett versenyen is megpróbálkozott,de elvileg combsérülés miatt nem állt ki a második körben ezért gyorsan repülhetett is vissza Európába.

Mindkét játékos felejthető vörös szezont tudhat maga mögött,de Vesely elképesztő szintre emelte a gyenge teljesítményt. Március vége és április elején nyert egy pár meccset ezt követően roló. Példának okáért Johnsontól kikapott simán a Garroson.

Az argentinnak tavaly sokkal szebb szezonja volt,mint az idei ezért számára is indokolt ez a szereplés hiszen fontos pontokat szerezhet. A füves szezon utáni játéka exponenciálisan javult. Utóbbi 5 meccséből háromszor nyert. Hiszen Gstaadban két játszmában elintézte Ymert is. Thiem ellen is megvoltak az esélyei akár a győzelemre,de az elveszített tie break rányomta a bélyegét a találkozóra. A halvány szezon ellenére egyértelműen jobb formában van Delbonis,mint cseh ellenfele ezért a nap egyik legjobb értéket tartozó mérkőzésének tartom ezt a párharcot.Az 1,25-1,3 környék szorzó reálisabb lett volna.

Vesely tavaly itt Umagban szintén kikapott az első körben egy verhető ellenféltől ma se számítok más forgatókönyvre.

Vesely, Jiri - Delbonis, Federico: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp