A szokásos utolsó salakos tornát rendezik Kitzbühelben. Ráadásul osztrák házi versenyt néztem ki nevezetesen Sebastian Ofner – Dominik Thiem összecsapását. Ha két éve írtam volna erre elemzést maximum hendikepesen lehetett volna,de azóta sok minden történt a nevesebb osztrák háza táján.

Thiem a US Open győzelem után sérült is volt,de a a legnagyobb gond a motiváció hiánya lehetett számára. Szerencsére azonban azzal,hogy hosszú idő után ATP meccset nyert Bastadban átszakadt a gát nála és egyre jobban játszik mérkőzésre mérkőzésre. Ezen a bizony meccsen is küzdött nem csak a finnel önmagával is. A jó formában és dinamikusabban mozgó Baez még nagy falatnak bizonyult így a végállomást a negyeddöntő jelentette. Gstaadban már kevesebb hibával játszott ennek eredményeképpen egyrészt az elődöntőig menetelt másrészt,pedig egy szettet veszített az odáig vezető úton. Kitzbüheli első kört könnyű szerrel vette,de ez elvárható volt.

Sebastian kedvenc borítása is a salak,de eredményesség tekintetében messze áll Thiemtől. Magához képest nincs rossz formában,de egy ligával lentebb vitézkedik. Challenger tornákon részsikereket gyűjtött az elmúlt hetekben. Ez már a negyedik meccse lesz a fiatalabbik osztráknak és eleve nincs ilyen terheléshez szokva:Ha ez nem lenne elég emellett sose jutott túl a legjobb 16-on ezen a versenyen. Ha Dominik úgy játszik,mint az elmúlt hetekben már pedig miért ne tenne hiszen a bemelegítő mérkőzésen könnyedén vette az akadályt esélye sincs Sebastiannak.A labdamenetekben amennyiben hajlandó irányítani Thiem kétlem hogy gátat tudna szabni neki Ofner.

Ofner, Sebastian - Thiem, Dominic: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp