Ugyan a tavalyi szezon végén megszerezte első trófeáját a Leipzig egy nyögvenyelős DFB-kupa döntőben, mégis úgy érzem, hogy a német Szuperkupa egyértelmű favoritja a Bayern. Míg Nagelsmann korábbi csapatát nagyon jól ismeri, s a keret döntően nem változott a nyáron sem, addig a bajoroknál több nagy néz is jött, akik meghatározó különbséget jelenthetnek majd a lipcsei döntőben.

Nagyon rossz főpróbán van túl az RB. Csúnyán 5:0-al tömte ki a Liverpool az együttest, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkét csapatot szétcserélték a szakvezetők. André Silvát korán lekapta sérülés miatt Tedesco, rajta kívül a támadók közül Poulsen is maródi. A tavalyi év után némiképp megdöbbentő, hogy nem igazolt nagy neveket az RB, s az utánpótlásból feljövő, kölcsönből visszatérő erők nem változtatnak minőségében a kereten. Egyébként gyakorta győz a Bayern a Red Bull Arénában, s az előzmények ismeretében szerintem ez ismét megtörténhet.

Lewa távozását nem nézte tétlenül a rekordbajnok. Elhozta Manét a ’Pooltól, de Ligt elcsábítása a pedig komoly fegyvertény az átigazolási versenyben. Az Ajaxot is sikerült „lerabolni”, Mazraui és Gravenberch hosszú távon lehet jó befektetés, akár csak Till. Vereséggel hangolt a Bayern is a szuperkupára, ők a Manchester City ellen kapituláltak. A Green Bay stadionjában, a tengerentúlon közel 80.000 néző előtt, amolyan hírverő meccsen szerintem belefér ez az eredmény, Nagelsmann kipróbálta nyári szerzeményeit.

Alapban azt gondolom, hogy a keretek közötti érték különbség döntő lehet, hiszen az egyéni kvalitások így a szezon elején jobban kidomborodhatnak. Nem mondható egyik oldalon sem el, hogy hű, de olajozott a csapatmunka. Tedesco alatt sosem éreztem a Leipzignél a tervszerűen felépített, összeszokott játékot, míg Nagelsmann nagy nemzetközi eredménnyel egyelőre adós Münchenben. Az utolsó felkészülési mérkőzések és az átigazolások alapján, szerintem egyértelmű esélyese a mérkőzésnek a Bayern. Most úgy érzem, hogy a rendes játékidőben lerendezik majd a DFB-kupa címvédőjét a bajorok.

RB Leipzig - Bayern München: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp