Szeretem a 2.00 fölötti szorzókat megjátszani, és félő, hogy ez a lehetőség a hét végére lecsusszan ezen határ alá. Vajon miért így lőtték be a bukik ezen a szinten ezt a találkozót?

A Gladbach tavalyi szezonja valóban hagyott kivetni valót maga után. Azonban ha megnézzük, a tavalyi szezon vége is már kifejezetten pofásra sikeredett: Freiburg 3-3, Leipzig 3-1, Frankfurt 1-1 és végül a ráadás a Hoffenheim elleni 5-1!!! Adi Hutter szerintem remek edző, de valamit nem talált el a csapaton belül. Nem is maradhatott itt a nyáron, érkezett helyére Daniel Farke. Farke biztosan nem ismerős sokaknak, de ő az a fószer, aki azonnal lemondott a Krasznodar edzői posztjáról, amint kirobbant az ukrán-orosz háború. Van tartása a fickónak, amit Németországban tolerálnak.

Persze nem előzmény nélküli a karrierje, hiszen 4 évig a Norwich edzője volt, akikkel kétszer megnyerte a Championshipet, és láttuk, hogyan próbál egy tök másodosztályú kerettel helyt állni a Premier League-ben. Egyszer sem vallott szégyent, és a klub menedzsmentje sem tartott ki mellett véletlenül. Jó edző, aki imádja a támadójátékot, hiszen játékoskarrierjét is támadóként fejezte be.

Játékosmozgás:

Érkezett: Ko Itakura (Manchester City), Oscar Fraulo (FC Midtjylland), Yvandro Borges Sanches (ifiből), Hannes Wolf (Swansea City), Torben Müsel (KAS Eupen), Rocco Reitz (VV St. Truiden), Moritz Nicolas (Viktoria Köln)

Távozott: Famana Quizera (Academico Viseu), Breel Embolo (AS Monaco), Andreas Poulsen (Aalborg BK), Laszlo Benes (Hamburger SV), Jonas Kersken (SV Meppen), Matthias Ginter (SC Freiburg), Keanan Bennetts.

A Hoffenheim előző szezonja hasonlatos volt a Gladbachéhoz. Komoly csalódás lett a vége, pedig sokáig még a BL-helyekért is harcoltak. Aztán jött a bajnokság vége, és kilenc nyeretlen mérkőzés. Sebastian Hoennesszel szemben elfogyott a bizalom, ezért menesztették. Helyére pedig kinevezték Andre Breitenreitert. Róla annyit lehet tudni, hogy a Schalke, a Hannover és az FC Zürich után érkezett meg Sinsheimbe. A svájciaknál elért eredmények hatására igazolta le Dietmar Hopp. A kérdés az, hogyan tud akklimatizálódni a Bundesligához egy svájci bajnokság után, illetve nem egyszeri szerencsés szezonról beszélhetünk-e a Zürich kispadján. Szerintem utóbbiról van szó, mivel a Young Boys épp kettős megterhelést nyögött, míg a Basel újjáépítette a csapatát. Ezt a légüres teret használta ki Breitenreiter, és hozta be a Zürichet a bajnoki címre. A Bundesliga más kávéház.

Játékosmozgás:

Érkezett: Ozan Kabak (FC Schalke 04), Finn Ole Becker (FC St. Pauli), Grischa Prömel (1. FC Union Berlin), Melayro Bogarde (FC Groningen), Fisnik Asllani (TSG Hoffenheim II), Ilay Elmkies (Admira Wacker)

Távozott: David Raum (RB Leipzig), Kasim Adams (FC Basel), Konstantinos Stafylidis (VfL Bochum), Sargis Adamyan (1. FC Köln), David Otto (FC St. Pauli), Mijat Gacinovic (AEK Athen), Maximilian Beier (Hannover 96), Havard Nordtveit, Florian Grillitsch, Joao Klauss (St. Louis City), Chris Richards (FC Bayern)

Rögzítettem a két csapat nyári csapatmozgását. Látható, hogy a Gladbach Embolot és Gintert engedte el, ellenben a Hoffenheim elveszítette David Raumot. Ő 11 aszisztot és 3 gólt jelentett, egymaga tartotta meccsekben a Hoffét sokszor. Az ő elvesztése szerintem letaszítja a Hoffét a mélységbe. Ha hozzávesszük az előszezonban mutatott eredményeket, kétségünk lehet afelől, hogy a Hoffe megőrzi-e elsőosztályú tagságát. A kupában a hétvégén a Rödinghausen ellen a 115. percben sikerült gólt szerezniük, méghozzá Ozan Kabak révén, aki egy szabadrúgást fejelt be. Képtelen voltak normális akciógólt szerezni majdnem 2 órán át. A felkészülési meccsek sorában a Verona elleni 3-2 a meccs végén alakult ki, míg a Salernitana elleni 2-2 során az olaszok büntetőt hibáztak ellenük.

Nekem sokkal meggyőzőbb most a Gladbach, látszik a motiváció a játékosokban és az edzőben, a Hoffenheim esetében ugyanezt azonban nem észleltem. Szerintem hazai pályán nagyot fog játszani a Gladbach, nem tartom kizártnak a 3-4 góljukat sem. A hazai győzelemre adott szorzó nagyon tetszetős.

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp