A litván másodosztályban a listavezető Neptunas fogadja a tabella hátsó felében tanyázó Banga Gargzdai II csapatát. A Neptunas csapata legutóbbi két mérkőzését nem tudta megnyerni, két iksszel gyarapították a mérlegüket.

A két nyeretlen mérkőzés után elmondhatják magukról, hogy nagyon magukra húzták az ellenfeleket, így már csak a jobb gólkülönbségüknek hála vezetnek csak. Sőt, ha ma esetleg nem sikerülne begyűjtsék a három pontot, akkor akár még a harmadik helyig is csúszhatnak.

Ilyen előjelekkel jó kérdés, hogy melyik arcát fogja mutatni a Neptunas csapata. A Banga is pocsék formában van, a legrosszabb idegenbeli mutatóval rendelkeznek, 0-1-6-al és 1-18-as gólaránnyal. A legjobb ellenféllel, azaz a legideálisabbal találkozik most az első helyezett együttes.

A Neptunas csapata nagyon fiatal kerettel rendelkezik egyébként, a legidősebb játékos is csak 28 éves. Ehhez képest egészen szép teljesítmény, hogy vezetik a másodosztályt, míg a vendégek tizenegy fős kerete több fiatallal és első keretbéli együttessel egészül ki.

Sokkal jobb a hazai együttes, amit jól mutat, hogy a márciusi mérkőzésüket 5-0-ra nyerte idegenben a Neptunas. Azt megelőzően tavaly egyet az egyik, egyet a másik nyert. Idén vélhetően mindkettőt behúzza a hazai pályán szereplő Neptunas.

A legtöbb gólt a Neptunas szerezte eddig, míg az egyik legtöbbet a Banga 2 kapta. Ez a tény, illetve az, hogy idegenben nagyon gyengén szerepel a Banga 2, azt jelentheti most, hogy nagyon csúnya verést is kaphatnak. Mivel két mérkőzése nem nyert a Neptunas, gondolom szeretnék ezt minél előbb maguk mögött tudni, így már az első perctől kezdve menni fognak előre. Legalább három hazai gólt várok és sima győzelmet.

FC Neptunas Klaipeda - Banga Gargždai II: FC Neptunas Klaipeda által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp