Vaciláltam, hogy erre a mérkőzésre vagy pedig a Velbert - MSV Düsseldorf mérkőzésre írjak elemzést, de a kínálat megoldotta ezt a problémát. Nem azért választottam ezt a mérkőzést, mert toronymagas favorit a Lübeck csapata, hanem a miértek miatt.

Először is fontos megemlíteni, hogy már az előző szezonban is a Regionalligában szerepelt a hazai együttes, míg a vendégek az Oberliga Niedersachsen második helyén végeztek, ami playoffot ért a csapat számára. Azt sikerrel vették, a négy csapatos playoff tornát sikerült megnyerjék, így a sikeres szereplésnek köszönhetően feljebb léphettek egy osztályt.

A Lübeck csapata az előző szezont a középmezőnyben töltötte, de azt is az elején. Igazából egész jól teljesítettek, az alapszakaszt az ötödik helyén zárták, majd a rájátszást is. Sőt, a rájátszásban tízből csak egy vereséget szenvedtek, így elmondható, hogy tényleg egész jól teljesítettek.

A Lübeck a regionális kupát tizenegyesekkel megnyerte, így a Német Kupa főtáblán való szerepléshez is jogosultságot nyertek, ahol kiválóan szerepelt a negyedosztályú csapat. Sőt, az idei kiírásban a régiós kupa nyolcaddöntőjében is jók voltak egy pár hete, idegenben verték a Pansdorfot 5-0-ra. A Német Kupa 1.fordulójában a Hansa Rostockot verték odahaza 1-0-ra, így a csapat öröme hatalmas most, hiszen nagyon hosszú idő után nyertek kupamérkőzést.

Ezzel szemben a Kickers Emden már lejátszotta első mérkőzését, vereséggel kezdett a bajnokságban odahaza. A Weiche Flensburg elleni vereség után gondolom a csapat fejében ott van az, hogy majd most javítanak, de ezt kötve hiszem.

A Lübeck csapata nem elég, hogy jobb erőkből áll, még ott van az a tény is, hogy a csapat önbizalma most az eget verdesheti. A Bundesliga 2-es csapat kiverése után most itt van egy újonc, aligha hiszem, hogy itt megremegnének a lábak. Sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy kiütik az Emden csapatát.

A tippem az, hogy a Lübeck szerez legalább három gólt.

VfB Lübeck - Kickers Emden: VfB Lübeck által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp