A Bundesliga 2022/23-as szezonjának nyitómérkőzése után úgy gondolom egy kérdés maradt nyitott az élcsoportot illetően: Ki végez a dobogó második és harmadik fokán? A Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen összecsapás résztvevői joggal pályáznak erre a megtisztelő címre és elvitathatatlan, hogy ennek a két csapatnak a mérkőzése a játéknap csúcsa. Egy-egy Német Kupa bemutatkozáson túl vannak a felek és az ott született eredmények, valamint a két csapat közelmúltbeli mérkőzései azt mondatják velem, hogy gólokban gazdag mérkőzésre számíthatunk a szombati játéknap záró találkozóján.

Új korszak kezdődik a komoly vérfrissítésen átesett Borussia Dortmundnál. Immár Erling Haaland nélkül és egy kevés tapasztalattal rendelkező edzővel, Edin Terzic-el a kispadon vágnak neki az új szezonnak a sárga-feketék. Ettől függetlenül én még nem temetném Őket, hisz a Haalandért kapott eurómilliókat jól forgatták vissza, hisz leigazolták az Ajax Amsterdam gólzsákját Sébastien Hallert. Csak az a baj, hogy az elefántcsontpartinál az egyik rutinvizsgálat alkalmával rosszindulatú daganatot, hererákot diagnosztizáltak. Viszont úgy tűnik, hogy így sem kell pánikolnia a Ruhr-vidékieknek, mert még mindig van egy Adeyemi Karimjuk, akit a Salzburgtól igazoltak. Az angol utánpótlás-válogatott jobbszélsőt, Jamie Bynoe-Gittenst még csak mint lehetőséget említem meg, de állítólag Ő lehet a szezon felfedezettje. Támadószekcióban tehát megvannak Terzicék és a rutinos Marco Reus irányításával szerintem a gólok is jönnek majd. A kupában magabiztos, kicsit visszafogott játékkal simán kipattogtatták a "kis" Münchent, tehát bizakodva várhatják a bajnoki rajtot.

Ha már kupa, hát mit ne mondjak a forduló legnagyobb meglepetését szállította a Bayer Leverkusen az Elversberg elleni kiesésével. A vereség sem volt egy szívderítő érzés a "Gyógyszergyáriak" szurkolóinak, de maga tény hogy négy gólt kaptak egy tavaly még regionalligás csapattól valamint sansza sem volt a győzelemre Gerardo Seoane együttesének, na ez sokaknál kiverte a biztosítékot. Egyébként ebből próbálok tőkét kovácsolni a gólok terén, mert abban biztosak lehetünk, hogy a piros-feketék megpróbálják kárpótolni szurkolóikat. Nyáron nem volt náluk nagy jövés-menés, ezért értékeiket sikerült megtartaniuk. Bizakodnak új szerzeményük Adam Hlozek sikeres bemutatkozásában, akit a cseh Spartatól igazoltak és aki azon az ominózus kupamérkőzésen azért letette a névjegyét.

Gondolkodtam a félidei gólokban is, de eléggé meggyőző volt számomra, hogy a két klub legutóbbi kilenc találkozójából nyolcon négy vagy több gól született, tehát ráérünk itt kivárni a 90 perc végét.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen: Gólok száma - Felett/alatt tipp