A legtöbb bajnokság indulásával már egyre kevesebb olyan felkészülési mérkőzést talál az ember, ami megfelel az elképzeléseinek. Mindkét együttes botrányosan gyenge felkészülési találkozókon van túl, sőt.

Jövőhéten kezdetét veszi az észak-ír első- és másodosztály is, így mindkét együttes utolsó felkészülési találkozóinak egyike lesz ez a mostani. Nagyon gyenge szezonzárások után a felkészülések sem voltak túl fényesek. Gyakorlatilag alig volt értékelhetetlen mérkőzése a csapatoknak.

A H&Welders úgy lett ötödik helyezett a másodosztályban, hogy alig volt győzelme a szezon végén. Aztán a felkészülés is hasonlóan gyengére sikeredett, hiszen a Ballymacash csapata ellen elért 1-1 után nem hiszem, hogy bárki is elégedett lehetne. Egy harmadosztályú csapat ellen azért illet volna nyerni, legalább valamennyire megalapozták volna a nyarat. Nem ez történt, ezután 1-8 a Linfield ellen, majd vereség a Balymena, Glenavon és Glentoran ellen. Mindegyik vállalható volt azért, így azért annyira nem kell szégyenkezniük, de sikerélmény nélkül nekivágni a szezonnak, hát érdekes lesz.

A Portadown csapata az egyik leggyengébb kerettel rendelkezik az első osztályban, csak a frissen feljutó Newry ér kevesebbet. Meg is látszik a csapaton, hogy valami nem kóser, mert amilyen nyaruk van, az kriminális. Egy észak-ír harmadosztályú együttes úgy bucira verte őket, hogy azóta is keresik az állukat, ráadásul a Dollinstown csapata csak az ötödik helyen végzett. Az 1-5 előtt kikaptak a másodosztályú Loughgall ellen is, illetve alacsonyabb osztályú együttesek ellen volt még sima vereség, iksz és csodák csodájára egy győzelem. Hihetetlen, de a 90.percben sikerült beszenvedjenek egy győztes gólt, így elmondhatják magukról, hogy legalább egyet megnyertek.

A vendégekhez az elmúlt pár napban jó pár kölcsönjátékos érkezett, így talán jó eséllyel nem fogják őket tönkreverni. Azt gondolom, hogy az újakkal együtt most már a vendégeknek is lesz keresnivalója a mérkőzésen, ez pedig megmutatkozhat majd gólokban.

A tippem az, hogy mindkét csapat betalál és szereznek legalább négy gólt. 2-2-es végeredményt várok, de egy esetleges 3-1 vagy 1-3 sem lepne meg.

H&W Welders - Portadown: Gólok száma - Felett/alatt tipp