Az MTK Budapest megint kiesett az NBI -ből, az elmúlt bő évtizedben már a negyedik alkalommal. Ám ahogyan eddig mindig sikerült az azonnali visszajutás a Hungária körútiaknak, úgy most is egyértelmű kimondott cél az egybőli, csonk nélküli feljutás a legjobbak közé.

A keretből az NBII adta lehetőségek miatt elszivárogtak a légiósok és csupa magyar szinten bejáratott névvel erősítettek, válogatott játékosokkal.

Németh Krisztián is érkezett, ott van Stieber Krisztián, maradt Futács Márkó és Bognár István is felkerült a fedélzetre. A védelembe pedig a Pakson a múlt szezonban is bizonyító Medgyes Szilán érkezett.

Az irányítást közel 20 év után újra a nagy MTK -ás Bognár Gyuri kapta meg, akinél remek kezekbe kerültek a játékosok, az utóbbi évek impotens MTK támadójátékára alaposan ráfért az ő edzői felfogása.

Nehezen indult az első fordulóval a szezon a Szeged kellemetlen rivális volt, pláne úgy, hogy a vezetést is megszerezték, ám a rutinnal, a nagyobb tudással végül csak felőrölték a csongrádiakat és 2-1 -re nyerték a bemutatkozó fellépésüket.

A Szentlőrinc SE -nél pont ellenkezőleg történnek a dolgok. Marián Slukával volt egy stílusa a csapatnak, ám májusban hat nyeretlen meccs után felajánlotta a lemondását a vezetőségnek.

Jeremiás Gergőnek teljesen új alapokat kell építenie. A Fluktuáció is hatalmas volt a keretben, tíz játékos jött, kilenc távozott.

Az sem túl kellemes sorsolás, hogy pont a két NBI-es kieső ellen kell/kellett rajtolnia a piros-feketéknek. A Gyirmót ellen nagyon rosszul néztek ki és egy sima 0-4 -be futottak bele. Jeremiás elmondta leginkább a futballistái bátortalansága nem tetszett neki.

Az MTK NBI -es szintű kerettel az új szezonra egy alaposan felforgatott Szentlőrinchez látogat, ahol magabiztos sikerrel folytathatja a menetelését vissza a legjobbak közé. Tippem: 0-3

Szentlőrinc SE - MTK Budapest: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp