Számtalanszor leírtam, hogy ebben a női mezőnyben már nincs olyan meghatározó egyéniség, mint korábban. Steffi Graf, Hingis, Davenport, Henin, Clijsters, Sharapova, Venus és Serena Williams, ilyen típusu játékosok nincsenek a mai mezőnyben. Innen nézve pedig tényleg áll az az állítás, hogy bármikor, bárkit el lehet kapni az élmezőnyből is.

Nem véletlen, hogy a hazai pálya előnyét is alaposan kihasználó Shelby Rogers is élt a lehetőségével és extra motiváltan a legjobb riválisokat tette félre az útból méghozzá úgy, hogy szettet sem veszített ellenük.

Sorrendben Andreescu (6:4,6:2), Sakkari (6:1,6:3), Anisimova (6:4,6:4), Kudermetova (6:3,6:4) ellen győzedelmeskedett a kulcs szituációkat is remekül kezelve, rendre breaket szerezve és agresszív teniszével nyomást gyakorolva a neves és előkelőbb helyen jegyezettekkel szemben.

A mai döntőben az orosz Kasatkina ellen sem kell megijednie semmitől, ha a saját eddig a héten mutatott teniszét viszi ki vasárnap is ki a pályára, akkor Kasatkinának is alaposan felkell kötnie a szoknyáját.

Kasatkina egy nagyobb gödörből jött ki ebben az évben, egyre szebb eredményeket elérve, ám még mindig nem tarthatjuk sérthetetlennek, sőt. Az ő "menetelése" itt San Joséban már nem volt olyan sima, a nyitó körben a friss wimbledoni bajnok Rybakina ellen bukta a nyitó szettet és onnan fordított, míg Sabalenka ellen is a nyitó etapot veszítette el, de a fehérorosz jellegzetes frusztráltságát kihasználva, szintén fordított.

Nem egyértelmű ez a női döntő, sőt, ha azt nézzük, hogy öt évvel ezelőtti kemény pályás meccsüket három szettben az amerikai nyerte még inkább egy kiélezett meccsre készülhetünk, én azt mondom, így előzetesen Rogers egy szettre minimum jó lesz, látva a héten mutatott ellenállhatatlannak tűnő teniszét.

Rogers, Shelby - Kasatkina, Daria: Szett hendikeppel - Hendikep tipp