Nem volt az olyan rég, amikor együtt sírtunk Messivel. A Barca romokban hevert, emlékezzünk csak rá, hogy Koeman milyen csapatokkal állt fel, amikor a Jutgláktól és Abdéktól vártuk a csodát. A csoda elmaradt, de közben Pedri világklasszissá nőtte ki magát, és ennél is nagyobb csoda, hogy a Barcelona -én tudni sem akarom, honnan- de szerzett pénzt. Ez a keret brutális, a Gamperen pl. kezdett egy Lewandowski, Dembélé, Raphinha trió, és akkor a padról jött Fati, Aubameyang és Depay... Ja, és akkor még Ferran is kerettag... F. de Jong egyelőre maradt, de jött Kessié, szóval Busquets-szel egy olyan trió megint, hogy lehet rotálni, nem mellesleg Gavit se feledjük. Araujó és Pique mellé megérkezett Koundé, itt van Christensen és akkor Garcia is, szóval én nem tudom, de ez a Barca így papíron egyértelmű bajnokcsapat. Sokan vannak, és igazából annyira sokan, hogy talán ez lehet a gond. Viszont ha ez a társaság összeérik, és beáll a sorba mondjuk Depay, Dembélé, elfogadják, hogy olyakor olykor marad a pad, itt csoda dolgok születhetnek.

Képzeljük csak el, Ferran helyén Lewandowski, milyen szép festmény. Azt tudtuk, láttuk, hogy Adama, Dembélé, Alves, Alba tolta a labdákat befelé, de Ferran mindent kihagyott. Remekül kerül helyzetbe, anticipál úgy, mint nagyjából talán Benzema egyedül a ligában, de a hatékonyság nem volt erénye. Amíg Ferran 5 ajtó-ablak ziccerből egyet bevágott, addig Lewa 5-ből hat gólt lő. Pedri egészséges és nincs kifacsarva, és akkor a belső védők is gólképesek, mert mind magas, jól fejelő játékos, már tavaly is a Barca szerezte a legtöbb gólt fejesből, ami elképesztő, ha visszagondolunk a tiki-takás időszakra, amikor térd felé nem lehetett passzolni.

A Rayo szerepben marad szerintem, a keret úgy-ahogy együtt maradt, Iraola pedig az előző idényben ősszel csodát tett a csapattal, otthon verhetetlen volt a Rayo. Igen ám, de most idegenben kezd, és teszi majd őszintén. Simán benne van a Rayo-gól, meg az is, hogy a Barca úgy megy át a Vallekason, mint a Pumas-on a Gamperen, ahol 20 perc után volt 4-0...

Kövezettek meg, de gálaelőadást várok rögtön a nyitókörben! Ráadásul tökéletes szombat esti villanyfényes meccs, este 21:00, amikor a Barca talán legjobban szeret játszani, szóval egy ideális világban itt 6-7 dugó realitás. Én azt mondom, 5-1, 6-1 körül lehet a vége.

FC Barcelona - Rayo Vallecano: Gólok száma - Felett/alatt tipp