Öröm nézni, hogy a magyar tenisznek van most már számottevőbb utánpótlása. Jó nem rendelkezünk halom TOP játékossal, de a pont most a wimbledoni pontjait elvesztő és a Top90-100 közé visszazúgó Fucsovics Marci mögött már beszámolhatunk rendre a Challengerekről Piros Zsombor, Valkusz Máré vagy Marozsán Fábián sikeres meccseiről, kisebb-nagyobb meneteléséről.

Marozsán Fábián a héten San marinóban próbálkozik. A 22 éves magasra nőtt, vékony fiú tavasszal is remek eredményeket mutatott, júniusban Milánóban pedig elődöntős pozícióba ért, ahol az olasz Passaro állította meg. Ha a kisebb-nagyobb sérülések elkerülik, akkor még előrébb tartana, mindenesetre elmondható, hogy jelenleg a karrier csúcsot jelentő 248. pozícióban állomásozik Fábián.

Kell a terhelés az ATP Challengeres sorozat újabb és újabb megmérettetése, ilyen prés alatt lehet fejlődni, amit meg is tesz Marozsán.

Számos korabeli olasz sráccal is meccselt az év folyamán. A most szembe jövő Gigantét már elkapta júniusban az említett milánói Challengeren, Darderitől kikapott a múlt héten, itt az első fordulóban pedig Cobollit verte, ami remek előjel a folytatást tekintve.

Cobolli 134. a ranglistán, erősen kopogtat a 100 -as ajtón, míg a már elkapott Gigante csak a 271. jelenleg.

Ezzel a karizmatikus, erőteljes tenisszel Cobolli után újra képes lehet elkapni Gigantét, aki az első körben a holland Selst oldotta meg szintén két szettben.

Marozsán Fábi a nyáron oldott már meg ennél jóval nehezebb meccseket, bízom benne hogy most is sikerrel fog járni.

Marozsan, Fabian - Gigante, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp