Remek műsor az ATP Magazin a televízióban, egy kis bemutatást rejt számunkra a kulisszák mögé. Így láthattam többek között Musettit és legutóbb Holger Runet is, hogy mennyi munkát tesznek bele a teniszükbe és, hogy főleg milyen alázattal teszik mindezt.

Ám mind az olaszról, mind a dánról elmondható, hogy főleg salakon muzsikálnak még, és ez hatványozottan érvényes a skandináv fiatalra.

A 19 éves Rune, már tavaly is rengeteg Challenger versenyt nyert, ennek köszönhette felfelé száguldását a ranglistákon, éppen most jönne az az időszak, amikor meg kell védeni e pontjait, de már olyan magasságokba ért, hogy így ATP szinten elég pár kört teljesítenie, hogy védve legyenek azok a bizonyos egységek 2021 -ből.

Idén is a szemcsésen jött össze az eredmény, nagy melót tett bele a tavaszba ismételten. San Remóban Ch győzelem a kvaliból indulva, Münchenben ATP tornagyőzelem, a Roland Garroson pedig első neki futásnak negyeddöntő! Nem rossz.

Azóta kissé elveszett a fókusz, ráadásul a számára nem oly kedves gyors felületek jönnek, amit még szoknia kell és idő kell neki míg sikeres lesz rajta.

Pechére az a Carreno Busta jö szembe a második körben, aki kétszer már "kioktatta" őt, egyszer teremben, míg a frissebb emlék a nyári füves hallei találkozásuk, ahol két szettben győzedelmeskedett Busta. A másik nem túl üdvözítő jel Rune számára, hogy Carreno Busta egy remekül játszó Matteo Berrettinit vert ki az első körben Montrealban, ami nagyon nagy teljesítmény.

Azok után, hogy kétszer Carreno elkapta a fiatal dánt, tehát megvan a receptje, szerintem most is sikeresen olvassa majd vissza a kottát és további kemény munkára ösztönzi majd győzelmével az ifjú dán titánt.

Rune, Holger Vitus Nødskov - Carreno Busta, Pablo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp