A két múlt heti tornagyőztes mérkőzik a montreali Masters torna második körében.

Medvedev Los Cabosban, míg Kyrgios Washingtonban ért a csúcsra, utóbbinak három év kellett mostanáig, hogy újra trófeát emeljen a magasba.

Jó formában vannak mindketten. Az orosz kényszerű wimbledoni távolmaradása után extra motivált, míg Kyrgios Wimbledonban döntőzött és azok után tartotta jó formáját.

Közelebbről megvizsgálva Medvedev a múlt heti döntőben egy jól játszó, címvédő Norriet vert meg, addig Kyrgiosnak igazán nagy ellenfele nem volt a végjátékban, Mikael Ymer és Nishioka is a legjobb hetét menve, került Kyrgios markaiba, de az ausztrál más szint volt. Kyrgiosnak inkább a torna elején volt nehezebb feladata Washingtonban a két amerikai riválissal, Opelkát két szettben, míg Tiafoét egy még nehezebb, három szettesben verte, egy középső tie-breaket megnyert (14-12 -re)-vel.

Nem sok ideje volt pihenni azonban Kyrgiosnak. Másfél szünet után, kisebb ünnepléssel a háta mögött pattant repülőre és utazott Kanadába.

Én élesben 1,25 -t Baez ellen játszottam is, mondtam előzetesen a tipikus salakos kis argentint elintézi úgy, mint tette azt szintén idén még Indian Wellsben (6:4,6:0), de mit mondjak teljesen mást láttam, mint szerettem volna.

Kyrgios a meccs elején még durrantott, labdája volt az első szettben az 5:0 -hoz, ám a végén majdnem kiegyenlített 5:5 -re, kettős breakből visszajőve Baez, végül 6:4 -re csak behúzta valahogy a görög-maláj-ausztrál.

Ám az az enerváltság, fáradtság, amit tanúsított vészjósló a folytatásra nézve. A második szettben szerencséjére egy breaket végig vitt, de összességében nem nézett ki jól Nick Kyrgios játéka.

Kyrgios remek játékos ott van a legjobbak között, de a múlt heti egyéni és páros menetelés után kicsit sok lesz neki a jelenlegi világelső. Medvedev ráadásul pihent az első körben, az nagyon nagy előnyt fog jelenteni számára. Szerintem a vártnál könnyebben lép majd tovább az orosz a nap mérkőzésén.

Medvedev, Daniil - Kyrgios, Nick: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp