A koronavírusnak hála idén lényegesen később kezdődött az elmúlt pár évben teljesen átalakul kínai labdarúgó bajnokság. Eddig február-március, idén viszont június 4-én kezdődött a pontvadászat.

Pár évvel ezelőtt annyi pénz volt a kínai labdarúgó bajnokságban, hogy gyakorlatilag az európai bajnokságból inkább odaigazoltak a játékosok, egy PL, La Liga vagy BuLi helyett. A kínai kormánynak nem tetszett, hogy háttérbe szorulnak a kínai fiatal játékosok, így előbb hoztak egy olyan adót, hogy 20 milliós igazolás felett ugyanennyit kell befizetni egy fejlesztési alapba, majd ezután alaposan betett nekik a járvány vagy a szponzorok kiszállása. A tavalyi évtől hoztak egy olyan rendelkezést is, hogy a csapatoknak nevet kell váltaniuk, így a szponzorok vagy a bankok nevét el kellett hagyják.

Több együttes csődbe ment vagy megszűnt a rendelkezések miatt, jelentősen visszaestek a kínai csapatok teljesítményei is. Sőt, gyakorlatilag a nemzetközi kupákban pofozógépekké váltak, miután különböző karanténokról is szóltak hírek, így gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy ki jut ki Ázsiába, semmit nem értek el vele a csapatok.

A hazai csapat teljesítménye évről-évre jobb volt, mint a Tianjin Tigersé (Tianjin Teda), több alkalommal is egy hajszálon múlott a bentmaradásuk. Az idei évben azonban nagyon úgy fest, hogy a kiesés elkerüléséért fognak harcolni, nagy szerencséjük, hogy több együttes is borzasztóan gyenge formában játszik, sőt. Megkockáztatom, hogy a szezon végén is az utolsó háromban fognak végezni, hiszen nem hogy pontot, de gólt is alig szereznek. Úgy állnak az utolsó előtti, tizenhetedik helyen, hogy 1-0-10-es mérleget és 5-23-as gólarányt tudnak felmutatni a találkozó előtt. A lényegesen jobb Wuhan FC-t sikerült legyőzzék öt fordulóval ezelőtt, és a velük kábé egy szinten lévő Guangzhou FC is legyőzte őket.

Annyira nem rossz egyébként a Hebei, több egy gólos vereségük is van, összesen hét. Három vagy annál több gólt csak három alkalommal kaptak, akkor volt 1-3, 0-4 és 0-5 is.

A Tianjin csapata sem tartozik a jobbak közé, azonban idén valamivel jobbak, mint aktuális ellenfelük. 4-2-5-ös mérleggel állnak a tizenegyedik helyen, gólarányuk 14-12. Nem rúgnak és kapnak sokat, így eléggé merész tipp ez most. Azt gondolom, hogy van akkora különbség a csapatok között, hogy simán benne van a mérkőzésben, hogy egyik vagy másik csapat alaposan elverje az ellenfelét, főleg ha tényleg felüti a baj a fejét.

Egymás elleni mérlegük nagyon a hazaiak felé áll, 9-1-2 a Hebei javára. Ma jó esélye van a vendégeknek arra, hogy megmutassák sokkal jobbak a hazai csapatnál, úgy gondolom, ezzel élni is fognak. A kérdés egyedül az, hogy mekkora különbséggel teszik azt. Egyik csapat sem a sok gólos mérkőzéseiről híres, azonban láttunk már olyat, hogy ilyenkor mágcáfoltak minket a csapatok. Ma is ezt várom, a tippem az, hogy szerez legalább a Tianjin 3 gólt.

Hebei - Tianjin Tigers: Tianjin Tigers által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp