Úgy tűnik a rendelkezésre álló információk alapján, hogy a Freiburg nem fog kikapni a Bundesliga második fordulójában. Streich évek óta építgeti csapatát, tervszerűen kicsiket, mégis folyamatosan lépdel előre. Haaland után paradigma váltáshoz érkezett a Dortmund, s szerintem erre a szezonjuk rá fog menni!

Adeyemi megsérült, Haller nem is volt…Sokan elfelejtik, hogy Haalandon túl elvitte Witsel-t az Atleti, így egy hatékony labdaszerzővel is vékonyabb lett a Dortmund. Nyilvánvaló, hogy jelenlegi helyzetében a „régi” zsugásokra építhet Trezic. Ebből bizony csak visszalépés lehet mert Hazard, Reus vagy Brandt játékát kellőképp kielemezték, kiismerték az ellenfelek. Egy sovány 1:0-al nyitott a Leverkusen ellen a BVB hazai pályán, s jellemző, hogy elvárták azon a meccsen a törvényszerű overt a fogadók. Hát nem! Szerintem idén nem lesz overes csapat a Dortmund, sőt megkockáztatom, hogy egy erősebb BL-csoportban könnyen pofozógépekké vállnak majd – érdemes lesz figyelni és jó ritmusban veretni őket az ősszel!

Tartja értékeit a Freiburg! Nemzetközi csoportkör (Európa Liga), DFB-kupadöntő – röviden ez volt az előző szezon. Streich készülve a kettős terhelésre, és a nyomásra ráigazolt a Grifo-Sallai, Eggestein tengelyre és úgy tűnik, hogy mindezt jól érzékkel tette. Doan (PSV), Gregoritsch (Augsburg), Kyereh (St Pauli) mind előre érkeztek, és így minőségében forgathatóvá vált a csapat, főként a pálya első harmadában. Miért is fontos ez? A sajátos freiburgi játékstílus bizony megöli az erőt. A magasan indított letámadás, eladott labdára kényszerítik az ellenfelet., a megszerzett labdát 2-3 húzásból az ellenfél kapujáig juttatják. Rengeteget kell dolgozni ezért, és nem is a futómennyiség a döntő, hanem az intenzív futások magas száma. Nem véletlen, hogy a bennmaradásért küzdő Augsburg otthonában sima 4:0-al kezdett a Freiburg.

Remek közönség van a Fekete-erdőben! Kivívta mind az edzői stáb, mind a csapat a szurkolók szeretetét, és a tavalyi remeklés után az Európa-Park Stadionban folyamatosan táblás ház (közel 35.000 néző) buzdítja majd az együttest. Így lesz ez a szezon első hazai bajnokiján is, ahol a játékát elveszítő Dortmund ellen komoly győzelmi esélyei vannak a Freiburgnak. További előny, hogy Streich nem a kórháznak igazolt, neki azonnal bevethető potenciális (le)támadó játékosai vannak. Szerintem a 3.00 feletti szorzóval (hazai győzelem), benézték az erőviszonyokat a bukik! megyek a „tuti” 1x-re!

SC Freiburg - Borussia Dortmund: Dupla esély - Dupla esély tipp