A hétvégén elindult végre a La Liga idei szezonja is. Szombat este pedig hazai környezetben bemutatkozhat a Barcelona, akik helyzete szinte mindenki által ismert és 19-re lapot húzva mentek bele hatalmas költekezésekbe a nyáron. Nem egészen 24 órája még az sem volt biztos, hogy a nyáron újonnan érkezett több mint 5 játékosukat regisztrálni tudják-e az új szezonra, viszont mivel újabb tulajdonjogoktól szabadultak meg hatalmas pénzekért így egy tegnap estével sikerülhetett és csupán Koundé nem áll Xavi rendelkezésére. Lewandowskival hatalmas üzletet kötöttek, Ő biztosan szórni fogja a gólokat amilyen kiszolgáló személyzet van a háta mögött. Sérülés amúgy nincs a csapatból, eltiltott sem, így a legjobb kezdőjét vezényelheti pályára a spanyol mester akikben elképesztő bizonyítási vágy ég, a szurkolók pedig nagyon éhesek egy jó szezonkezdésre. A bajnoki címet illetően is kiegyenlítettek a bukik szerint az erőviszonyok, partiban érzik a csapatot a Real Madriddal ami jó előjel.

A Rayonál pedig kellemesebb ellenfélre nem különösebben vágyhattak a nyitó körben. Náluk nem volt annyira mozgalmas a nyár, a keret nagy része egyben maradt. Tavaly nagyon nagyot mentek ősszel, viszont a szezon második fele már közel sem sikerült annyira jól, olyannyira hogy bár a 12.helyen végeztek,még halványan a kiesés szele is megkörnyékezte a csapatot. A felkészülési meccsek alatt csak egyszer kapott ki a csapat a Freiburgtól 3:0-ra, a többiek ellen minimum egy remire jók voltak (Manchester United, Sheffield W, Birmingham, Leganes, Valladolid). Sérült eltiltott szintén nem nehezíti a mester dolgát.

Gálaelőadásra számítok, Lewa gólokkal. Mindkét félidőben szerintem minimum egyszer mattol a Barcelona. Van miért visszavágni a Rayonak (előző szezon kettős veresége 0-1,0-1).

Tipp: 4-0

FC Barcelona - Rayo Vallecano: FC Barcelona mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp