"Juharleveles földön", Montrealban már az elődöntőknél járunk, ahol a legnagyobb nevek már korán elvéreztek, ez pedig azért egy Mastersen nem olyan gyakori. Az első elődöntőben, amit magyar idő szerint még ma, szombaton játszanak, a negyedik és a nyolcadik kiemelt játszik, Ruud és Hurkacz, addig a másik ágon két "unseeded" harcolta ki magának a lehetőséget. Ez a két személy a spanyol Pablo Carreno Busta és a brit Daniel Evans, akik egy sikertelenebb időszak után tudtak, hirtelen nagyot dobbantani.

Egyértelműen Carreno Busta szárnyalása a szembeötlőbb, aki a menetelése során Matteo Berrettinit, Holger Runet és Sinnert is nagyon sima két szettesekben ütött ki, ma hajnalban pedig Draperrel mérkőzött.

Korán kelésem lehetővé tette, hogy ezt a meccsét is megtekintsem, ami igazolta az eddigieket, mindazt, hogy remek formában van az ibériai, szárnyal. Ennek megfelelően kezdte a meccset és nyolc break lehetőségéből, egyet csak kihasználva break előnyt szerzett, ám egy kisebb megingás és kettős hiba 5:5 -t hozott az eredményjelzőre. Carreno Busta azonban megemberelte magát és a tie-break 1:3 -as állásánál még nagyobb fokozatba kapcsolt, ezzel nem csak a szettet nyerte meg, de Draper pislákoló kedvét és erejét is elvette, ami egy könnyed második szettes 6:1 -t eredményezett.

Evans személyében újabb brit feladat érkezik, ami ebben a formában nem megoldhatatlan feladat Pablónak.

Evans sokkal neccesebb, tönk szélén táncolósabb meccseken keresztül jutott idáig. A négy fellépéséből csupán a Rublev ellenit fejezte be kettőben, Krajinovic, Fritz és a negyeddöntőben Paul ellen is háromra volt szükség, ez utóbbinál az amerikai összeomlása is kellett Evansnak a továbbjutáshoz.

Mindent egybevetve Carreno Busta formája egyértelműen kimagasló, ha ezt a szintet tartani tudja, akkor nem kérdés a döntős szereplése, én pedig bízom benne, hogy nem fog megijedni a lehetőségtől a spanyol ...

Carreno Busta, Pablo - Evans, Daniel: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp