Nem áll le az élet Kanada után sem. A férfiak Montrealból, míg a nők Torontóból költöztek át Cincinnatiba, ahol újabb Masters illetve Premier WTA tornát rendeznek immáron koedukált rendezvényen. Sűrűsödik a program, ami jelzi közeledik a US Open az év utolsó Grand Slam tornája, ezek az utolsó lehetőségek egyikei, ahol lehet csiszolni a játékot illetve a formába hozást elérni a megfelelő hőfokon játszva, edződve a komolyabb feladatokra.

A női mezőnyben ma még a selejtezők zajlódnak, az első kvalis kört túlélők ma már a főtábláért szállnak harcba.

Ajla Tomljanovic is volt "ex-Kyrgios girlfiend" (csakúgy, mint Ana Kalinskaya) ott van a főtábla küszöben.

A horvát, most már ausztrál színeket képviselő, nyurga lány, mindig is a játékügyes, energikus teniszt produkálók táborát erősítette. Magánéleti válságok, egyéb depressziók nehezítették az életét az utóbbi években, de teljesítményben mostanában megközelítette a legjobbját.

A múlt heti concordi torna döntős, dán Tauson nagyon könnyű két szettben rendezte le.

A következő feladat sem ígérkezik bonyolultnak így előzetesen, a spanyol Parrizas-Diaz jön szembe.

Az ibériai hölgy nincs topon, voltak jobb periódusai. Ennek ellenére 57. pozíciója remeknek mondható, több van a helyezésben, mint jelenleg a játékában.

Torontóban a moldáviai Bucsa sima két szettben lökte ki, ám szerencsés vesztesként Serena Williams ellen is próbálkozhatott. Kevés sikerrel, a játékon kívüli Serena elleni nyomást sem bírta kezelni és két szettben breakelt szettben búcsúzott másodszor is a torontói versenytől.

Itt szerencséjére az újabb játék hiánnyal küzdő montenegróit, Kovinicet kapta és verte simán, ám most egy ereje teljében lévő, a formáját is megtaláló Tomljanovic vár rá, aki nem fog kegyelmezni neki!

Tomljanović, Ajla - Parrizas-Diaz, Nuria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp