Vasárnap este fociünnep lesz Barcelonában. A bajnok és bl-győztes Real látogat a Cornella de Llobregat-ba, aki ráadásul góltermelő passzban kezdte az új szezont. Az UEFA közben az év edzőjének Ancelottit, míg a legjobb játékosnak Benzemát választotta, így aztán kellően ünnepi és jó hangulatban léphet pályára a Királyi gárda.

Rosszul kezdte az Espanol a szezont. A Celta elleni 2:2, még belefér, azonban a Rayo elleni hazai 0:2 mindenképp blama. Nagy gond, hogy a csapat egyik gólvágója Raul de Tomas sérült. A spanyol válogatott támadó az elmúlt két szezonban 40 találatot szerzett, s nélküle Diego Martinez 4-3-3-as rendszere nem az igazi. A gólok tekintetében fontos, hogy a múlt hétvégén Sergi Gomezt kiállították, s a belső védő pótlása további problémákat okozhat hazai oldalon – ennyivel könnyebb dolga lesz Benzemáéknak. Azonban, ha Martinez csapatait nézzük, akkor sosem kell aggódnunk, mert a csibészség és a pokróc természetű keménység kódolva van a fanatikus edző eszköztárában. Jön a három csatáros rendszer a Real ellen is, és a két 21 éves szélső (Nico Melamed és Ruben Sanchez) gyorsasága megbonthatja a fővárosi védelmet. Centerben Joselu megy a belőtt labdákra vagy a lepattanóra, s úgy gondolom, hogy egy erős hazai kezdés meglepheti a Madridot.

Rodrygo ugyan nincs, de a Vinicius, Benzema, Valverde trió remek formában kezdte a bajnokságot. Jó hír, hogy Kroos is bevethető, így Ancelotti variációs lehetősége mégsem nőtt a középpályán, mert Hazardot kiállították az előző fordulóban. Az eddigi két lejátszott La Liga összecsapáson mindig kapott gólt a Real, és jellemző, hogy a mérkőzéseik elején. Mit is mutat ez? Mindenki, aki a címvédő ellen lép pályára, odapakolja a maximumot az első percektől kezdve. Az Almeria vezetni tudott, míg a Celta 0:1 után gyorsan egyenlített Aspas révén.

Azt gondolom, hogy az Espanol is képes lesz meglepni a madridiakat, megkockáztatom nekiesik ellenfelének, Diego Martinezre jellemző kőkemény stílusban. Bátrabbak bepróbálhatják a hazai gólt az első félidőben. Utána viszont a meccs forgatókönyve vélhetően a Real dominanciáról, az extra nyomásgyakorlásról szól majd. A szurkolók óriási hangulatot fognak varázsolni, és egy gólgazdag meccsen legalább három találatot várok, vendég sikerrel. Számszerűen 1:2, vagy 1:3 lehet a vége, egy első félidei gólváltással, azaz alaptipp a 2,5 over.

Espanyol - Real Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp