Volt „szerencsém” megnézni két Sevilla meccset az idei szezonból. Hát ez a csapat olyan szinten szétesett, hogy öröm nézni a vergődést. Itt a nyakukon a BL is, elsőre mindjárt a City-vel! A Barcelona láthatóan köszöni szépen, jól van. Lewa amiért jött, amiért Katalóniába akart szerződni, azt szépen sorban megkapja. Versenyképes lesz idén Xavi együttese, s jelenlegi állapotában egyértelmű esélyese a szombat esti „csúcs meccsnek”.

Rendre elérkezik az a pillanat egy-egy csapatnál, a legjobb edzők számára is, amikor megreked. Most nem arra gondolok, amikor klub és menedzsere évtizedekre összeforr, mert az ritkán valósul meg. Jellemző jelek vannak arra, hogyan fullad ki egy kapcsolat. Úgy látom, hogy Lopetegui elérkezett erre a pontra. Kiscsapatok ellen blamálta magát a Sevilla: Almeria, Valladoid – a két újonc és az Osasuna..nem épp a legélesebb kések a fiókban! Három meccs egy pont két vereség. Jellemzően rosszul, ritmustalanul, kiismerhetően és akaratgyengén játszott mérkőzésein a tavalyi negyedik. Lopetegui idegrohamot ugyan kap a meccseken, de érdemben belenyúlni képtelen a találkozókba – ebben például Ancelotti egy teljesen más szinten van. Ja, igen anno a Real a jelenlegi sevillai edzőt is alkalmazta, de gyengének találtatott. Persze lehet rugózni, hogy Kounde elment a Barcába, ám ő „csak” egy jó szárnyvédő, nélküle még működhetne a támadó koncepció Rafa Mir-el, vagy Ocampos-al. Az igazság az, hogy azért nem működik az előre játék Lopetegui-val, mert nincs.

Emlékszem, hogy Lewandovski mennyire akart Dortmundból a Bayernbe igazolni, s ugyanezt csinálta meg most a Barcelonával is. Nagy pénzügyi válságot él meg a klub, de talán az agilis lengyel támadóval lesz kompakt a gárda, s képes lehet egy-két trófeáért valós eséllyel harcba szállni idén. Ugyanaz a helyzet. mint a bajoroknál – mögé kell építeni a csapatot. A sorsolás szerencsés, a mindig rágós Rayo megakadt a torkukon, azonban a Valladolid és a Sociedad kapott egy négyest. Közben még egy bari meccs is belefért a Camp Nou-ban 91.000 néző előtt (3:3 a Manchester City-vel), így tulajdonképp 12-őt rámoltak be Xaviék négy meccs alatt. A jövő heti BL-rajt is kellemes, Plzen otthon, azaz nem Bajorországban kell felvenni a nemzetközi meccsek ritmusát.

Azon gondolkodtam, hogy mi a túrót lehetne írni a vendégek keretéről. Dicsőítsem Dembelét, de Jong-ot, vagy Aubameyang-ot? Nem szükséges, nem is szorulnak rá. Marad az egyszerű paraszt gondolkodás: a Sevilla beragadt, az edzője nem találja meg a jó kezdőt és rosszul is meccsel, míg a Barca az új „szeretők” impulzusának korát éli, és nem úgy fest, hogy szombati ellenfele fogja elkenni a száját. Sőt! Maradnak lendületben a katalánok, és simán elviszik a három pontot a Ramón Sanchez-ből.

Sevilla - FC Barcelona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp