Fővárosi kiesési rangadóval zárul az OTP Bank Liga aktuális fordulója, ahol a sereghajtó Újpest FC az élvonalban újonc Vasas gárdáját látja vendégül a Szusza Ferenc stadionban.

Kezdjük a hazaiakkal. Az UTE múlt héten csúfos vereséget szenvedett a Derbin, a Fradi az előzetes várakozásoknak megfelelően már az első félidőben letudta a meccs érdemi kérdéseit, s hat lőtt gólig meg sem álltak. Mindez komoly visszavágás volt a bő 10 évvel ezelőtt elszenvedett 6:0-lás vereségért, melynek hatására az Újpest a 6:0 elnevezésű stadionújságját a héten rögtön átneveztette "1885"-re. Az évszám természetesen a klub alapításának évére utal.

Milos Kruscicnak tehát továbbra is főhet a feje, hogyan faragjon a jelenlegi keretből legalább annyira eredményes együttest, hogy elkerüljék idén is a kiesést.

A Vasasnál is mozgalmas napokon vannak túl. A klub vezetősége menesztette Kuttor Attilát, helyére pedig a legutóbbi Diósgyőrött munkálkodó Kondás Elemér került. Nagy kérdés, vajon az edzőváltás meghozza-e a várva várt első élvonalbeli sikerét az angyalföldieknek? Annyi bizonyos, hogy a keretértéke alapján a piros-kék klub jóval többre hivatott, mint jelenlegi 11. pozíciója.

A csörtének véleményem szerint a Vasas inkább a favoritja. A XIII. kerületiek idegenben még nem szenvedtek vereséget, három underes döntetlent tettek le eddig az asztalra Radóék. Az Újpest hazai mérlege pedig a kezdeti két remit követően két vereség. Mindkét csapat egyébként első sikerére hajt a szezonban. Újpesten minden bizonnyal megpróbálják valahogy kozmetikázni az FTC elleni 0:6-ot, csak ezúttal kellene valaki az offenzív szekcióban, aki a helyzeteknek legalább egy részét értékesíteni tudná.

Fogadásom egyébként kissé paradox módon a 2.5 overre teszem. Ugyan a két csapat jelenleg a két legimpotensebb klub a mezőnyben, hiszen egyikük sem éri el a mérkőzésenkénti 1.00-lás lőtt gólátlagot. Mégis most olyan gödörben vannak - különösen az Újpest -, hogy a jelenlegi rivális az, aki ellen mindkét gárda reális célként tűzheti ki az első szezonbeli győzelmét amolyan most vagy soha alapon. Kondás Elemér érkezése új lendületet adhat a Vasasnak, én mindenképpen gólt, gólokat várok tőlük, míg az UTE hazai pályán nem engedheti meg azt a luxust magának, hogy sorozatban harmadik bajnokiján ne találjon be az ellenfél hálójába.

Ennél fogva úgy vélem, hogy győzelmi kényszerben lévő együttesek hajtós, feszült csatáját láthatjuk vasárnap este, ahol véleményem szerint három gól benne lehet ezúttal a meccsben. A szorzó egész szép erre a forgatókönyvre, már csak reménykedni kell, hogy a csapatok is szebbik arcukat mutatják, s zöldítik a tippet.

Tipp: 2:2-es döntetlen

Újpest FC - Vasas: Gólok száma - Felett/alatt tipp